Έρχονται 8 εντυπωσιακά κτήρια στη Λευκωσία

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα

Η Λευκωσία αποκτά άλλη όψη, αυτήν των πολυώροφων και επιβλητικών κτιρίων, των υπερπολυτελών υποδομών και των έξυπνων πόλεων.

Kι αυτό εξαιτίας των καινοτόμων και πρωτοποριακών κτιρίων που άρχισαν ή σχεδιάζουν να οικοδομηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Και όπως είναι φυσικό, πάντοτε, κάτι καινούργιο, ενίοτε πρωτοποριακό, προκαλεί αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές.

Σε εσένα, πώς φαίνονται τα νέα κτίρια της Λευκωσίας;

Οι πιο κάτω φωτογραφίες αναρτήθηκαν στη σελίδα Nicosia First.

Cyfield360 – 34 ορόφους
Με πανοραμική θέα της πρωτεύουσας από κάθε σημείο του κτηρίου, ύψος 115 μέτρα, 34 ορόφους και περίπου 90 διαμερίσματα, τέσσερα καταστήματα, γυμναστήριο, δύο εστιατόρια –ένα στο ισόγειο κι ένα στο roof garden– και μια πισίνα στον 10ο όροφο, το κτήριο “360”, της CYFIELD, φιλοδοξεί να γίνει το ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας και το σήμα κατατεθέν της πόλης.
Με θεά που θα καλύπτει ολόκληρη τη Λευκωσία, σε ύψος που αγγίζει τα 120 μέτρα, ο τελευταίος όροφος του «360» της Cyfield αναμένεται να είναι το ψηλότερο σημείο της πρωτεύουσας.

Eurobank HQ
Για τα νέα γραφεία της Eurobank που θα ανεγερθούν επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σανταρόζα) στην Λευκωσία, χρειάστηκε (τον Μάιο του 2017) να κατεδαφιστεί το κτίριο που στέγαζε στο παρελθόν την πιτσαρία «Pizza Mia», γυμναστήριο και γραφεία εταιρειών. Η εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο είναι η Cyfield – Nemesis και αναμένεται να αποτελέσει κτίριο-στολίδι για την πρωτεύουσα. Το 10ώροφο κτίριο αναμένεται να ξεπερνά τα €1,8 εκατομμύρια σε κόστος κατασκευής.

The Excelsior

Santa Roza
Έναν ασύμμετρο πύργο 29 ορόφων και 37.800 τετραγωνικών μέτρων θα αποκτήσει η Λευκωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου του Λονδίνου, Atkins, το οποίο ανέλαβε την κατασκευή του. Το Santa Roza θα ανεγερθεί στη Γρίβα Διγενή και θα αποτελείται από γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα, μια σειρά από καταστήματα και χώρους εστίασης, οι οποίοι θα προσφέρουν μαγευτική θέα σε ολόκληρη την πόλη.

Stasinou

Central Park Residence – 21 Ορόφοι
Tο Central Park Residence, ανεγείρεται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το alter ego του Olympic Residence, το οποίο περιλαμβάνει εμπορική και οικιστική ανάπτυξη, θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, πολυτελή διαμερίσματα, σπα, σάουνα και γυμναστήριο. Το κόστος του έργου της Olympic Group, που βρίσκεται στην περιοχή του παλαιού ΓΣΠ, αναμένεται να ξεπεράσει τα €42 εκατ.
Οι εγκαταστάσεις πέντε αστέρων περιλαμβάνουν υδρομασάζ με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, εκπληκτικό σπα που περιλαμβάνει κλασικό ρωμαϊκό λουτρό, σύγχρονο γυμναστήριο, γραφεία κ.ά.

Nice Day

Lord Byron
Ένα έργο για δύο βιώσιμους, κερδοσκοπικούς, διασυνδεδεμένους πύργους μικτής χρήσης σε εξέχοντα γωνιά του χώρου της Λευκωσίας, όπου βρίσκονται δύο μεγάλοι δρόμοι στα νοτιοδυτικά του Σταυρού (Λόρδος Βύρων και Γρίβας Διγενή). Ο Πύργος 1 θα είναι το ψηλότερο κτίριο στη Λευκωσία, σε περίπου 100μ.

Πηγή