Φόνος Αγλαντζιάς: Κράτηση 34χρονης αποφάσισε το δικαστήριο

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε την Κυριακή, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, η 34χρονη που συνελήφθη, στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Ανδριανής Βανέζη, στην Αγλαντζιά.
Η 34χρονη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η κράτησή της μεταφράζονταν στα αραβικά, παρόλο που η ίδια δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται και μιλά ελληνικά. Δεν απάντησε μέχρι τώρα σε ερωτήσεις της Αστυνομίας και αρνήθηκε να εξεταστεί χωρίς ρούχα και να φωτογραφηθεί από ιατροδικαστές.
Έφερε ένσταση στο χρόνο της κράτησης, αλλά όχι στην κράτηση, λέγοντας ότι είναι πολλές 8 ημέρες.
Η ύποπτη διερωτήθηκε γιατί συνελήφθη, αφού το κλειστό κύκλωμα κατέγραψε ένα άτομο και όχι δύο.
Η διαδικασία έκδοσης του διατάγματος διεξήχθη με την συλληφθείσα καθήμενη, καθώς δήλωσε ότι δεν αισθανόταν καλά. Η δικαστής έδωσε οδηγίες όπως η Αστυνομία ενεργήσει ώστε να της παρασχεθεί η ενδεικνυόμενη ιατρική φροντίδα.
Η 34χρονη συνελήφθη έπειτα από πληροφορία πως προσπάθησε με τον 29χρονο, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση, να πωλήσει φορητό υπολογιστή όμοιο με αυτόν που κλάπηκε από το σπίτι της Βανέζη. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση αυτή και ο 29χρονος αγόρασαν και έκαναν χρήση κοκαϊνης αξίας 300 ευρώ, κάτι που δεν δικαιολογείτο από την οικονομική τους κατάσταση, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης.
Καταθέτοντας ενόρκως στο Δικαστήριο και ζητώντας την οκταήμερη κράτηση της ύποπτης, ο ανακριτής είπε ότι η συλληφθείσα, που καταζητείτο δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, εντοπίστηκε το Σάββατο από μηχανοκίνητη μονάδα της Αστυνομίας,  στην οδό Λουκή Ακρίτα στο Γέρι, και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη βοηθήσουν, μεταφέροντάς την στην Αγλαντζιά.
Από έλεγχο που διενεργήθηκε στα προσωπικά της στοιχεία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για την ύποπτη και συνελήφθη στις 22.15 χθες.  Όταν της εξηγήθηκαν οι λόγοι σύλληψης διερωτήθηκε τί έκαμε, πρόσθεσε ο ανακριτής, αναφέροντας ότι από έρευνα που έγινε στη συνέχεια εντοπίστηκαν σε τσάντα που είχε στην κατοχή της τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
Ο ανακριτής είπε ακόμα ότι λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν λήφθηκε από την ύποπτη κατάθεση. Ανακρινόμενη προφορικά είπε πως ήταν πολύ κουρασμένη και δεν ήθελε να πει οτιδήποτε και να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.
Ο ανακριτής είπε στο δικαστήριο ότι λήφθηκαν 119 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 50, από το οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων, και  θα γίνουν εξετάσεις για να εντοπιστεί το άτομο που αγόρασε τον υπολογιστή που πωλήθηκε από τους υπόπτους.
Είπε ακόμα πως αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών και  θα ληφθεί γενετικό υλικό της ύποπτης, έπειτα από συγκατάθεσή της για εξετάσεις.
Πρόσθεσε πως γίνονται εξετάσεις σε καταστήματα που εμπορεύονται κολλητικές ταινίες και κορδόνια, στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστωθεί από πού τα αγόρασε ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση και θα γίνει αποκάλυψη τηλεπικοινωνικακών δεδομένων της ύποπτης.
Στην ένορκη δήλωσή του ο ανακριτής επανέλαβε τα γεγονότα των ερευνών μέχρι και την έκδοση εντάλματος σύλληψης του 29χρονου που ήδη τελεί υπό κράτηση.
Οι δύο συλληφθέντες ανακρίνονται στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων του φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, εισόδου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, κλοπής και αυτουργίας.

ΚΥΠΕ