Φως φροντίδας και αλληλεγγύης στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου!

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

“Βάφεται” μπλε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.

Φέτος, όπως και πέρυσι, η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση για την «Ημέρα του Αυτισμού», αποτελώντας ένα από τα μεγάλα μνημεία του κόσμου που θα φωτιστούν με μπλε χρώμα στο πλαίσιο της δράσης “Light it up blue”.

Η σχετική απόφαση της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ευθυγραμμίζεται με επιθυμία των σχετιζόμενων με τον αυτισμό φορείς – μέλη της ‘Ενωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» και προσθέτει τη «Ζεύξη» σε δημόσια οικοδομήματα της Δυτικής Ελλάδας που συμπληρώνουν το «φωτεινό» μήνυμα αλληλεγγύης της συγκεκριμένης περιφέρειας.

 

Φως φροντίδας και αλληλεγγύης στην Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου!