Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα… που έγινε πραγματικότητα (φωτο)

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Ένα έργο που άλλαξε τον οδικό χάρτη της Ελλάδας!

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εκτός από το χρόνο που εξοικονομείς αν την επιλέξεις (η άλλη λύση είναι το καράβι), πρόκειται και για μια από τις πιο σύγχρονες καλωδιωτές γέφυρες στον κόσμο. Ο τρόπος που τελικά κατασκευάστηκε, είναι ιδιαίτερος, καθώς προέκυψαν σημαντικές δυσκολίες στην πορεία και μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ντοκιμαντέρ διεθνούς προβολής.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια γέφυρα είναι πολλά. Ασφαλέστερη μετακίνηση, γρηγορότερο ταξίδι, ξεκούραστη διαδρομή είναι μερικά μόνο από τα προνόμια που εξασφαλίζει ένα τέτοιο κατασκευαστικό έργο.

Τα στοιχεία, όμως που χαρακτηρίζουν τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, είναι περισσότερα. Δεν πρόκειται, απλώς για μια κατασκευή που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα αξιοθέατο για να τραβήξεις άπειρες φωτογραφίες.

Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)

Είτε είσαι ντόπιος, είτε επισκέπτης, θα σε μαγέψει το ίδιο. Αν μπεις στη διαδικασία να ψάξεις στα social media, οι εικόνες που θα βρεις και που απεικονίζουν τη Γέφυρα είναι πάρα πολλές και διαφορετικές.

Εμείς πρόσφατα, ανακαλύψαμε εκείνες που τράβηξε με το drone του, ο Ανδρέας Μίντζας (mintzasview), την Κυριακή του Πάσχα.

Πρόκειται για στιγμιότυπα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά της, ενώ εκείνα που έχουν ως φόντο το ηλιοβασίλεμα, σε κάνουν να τα κοιτάζεις λίγο περισσότερο. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Κοιτώντας από ψηλά ένα όραμα... που έγινε πραγματικότητα (φωτο)