Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Πάτρα – Στο “σφυρί” ακίνητο Πατρινού για 50.000 ευρώ – Τι θα κάνουν οι αλληλέγγυοι

Ιστορία Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Άνοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στην Αχαΐα. Μετά τη λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων θα ακολουθήσει η πιστοποίησή τους, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να προχωρούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μάλιστα αυτή η διαδικασία γίνεται άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr υπάρχει ο πρώτος πιστοποιημένος συμβολαιογράφος. Όπως και να έχει, η πιστοποίηση αυτή θα επεκταθεί σύντομα σε όλους τους συμβολαιογράφους κι έτσι εκτός από τους δύο συμβολαιογράφους του Εφετείου Πατρών, αναμένεται να υπάρξουν κι άλλοι, οι οποίοι θα είναι Πατρινοί.

Αύριο όπως φαίνεται θα γίνει ο τελευταίος πλειστηριασμός, εκτός Πατρών, για ακίνητο ωστόσο που βρίσκεται στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, πρόκειται για ακίνητο αξίας 1.000.000 ευρώ, το οποίο βγαίνει στο σφυρί για οφειλή 50.000 ευρώ.

Η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Πατρών και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, Ιωάννα Μπονέλη – Συμεωνίδη μας εξηγεί ότι δεν έχει πια νόημα η συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη στιγμή που οι πλειστηριασμοί πλέον γίνονται ηλεκτρονικά.

Ήταν κάτι αναποτελεσματικό αφού οι υποθέσεις και οι φάκελοι  πλειστηριασμών της περιοχής μεταφέρονταν στην Αθήνα προκειμένου να εκτελεστούν ” ανέφερε στο thebest.gr.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των πλειστηριασμών που αφορούσαν την Αχαΐα αλλά έγιναν στην Αθήνα. Άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριαμό δε γνωρίζουν ούτε το πότε αλλά ούτε και το πού θα γίνει αυτό. Είναι αναγκασμένοι να αναζητούν τις πληροφορίες στο διαδίκτυο.

“Η μάχη πλέον θα δίνεται έξω από Συμβολαιογραφεία” λένε άνθρωποι που για μήνες συγκεντρώνονταν κάθε Τετάρτη έξω από το Ειρηνοδικείο. θα είναι εκεί και αύριο αλλά από εκεί και πέρα οι συναντήσεις-συγκεντρώσεις θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης. Όπως αναφέρουν: “Αυτό που μένει να φανεί είναι η αντίδραση του κινήματος στην Πάτρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας πριν δούμε ότι μας παίρνουν το σπίτι”.

Το τι θα γίνει έξω απο τα συμβολαιογραφεία είναι άγνωστο. Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με μία αιχμηρή ανακοίνωση, αντιτίθεται στις διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων μέσω ανακοίνωσης, υπό τον τίτλο:«Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Με αφορμή τις τελευταίες διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων, επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της επικίνδυνης χρησιμοποίησης αστυνομικών δυνάμεων για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν πλήττει, εν προκειμένω, μόνο όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά έχει άμεσες αρνητικές παρενέργειες στην όλη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντί η Κυβέρνηση, όπως ευαγγελιζόταν και το ίδιο το κυβερνών κόμμα πριν από τις εκλογές, να μεριμνήσει για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που – πέραν όλων των άλλων – φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία. Την ώρα δηλαδή που υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των καλών σχέσεων της αστυνομίας με τους πολίτες, η ίδια επιτρέπει τη δημιουργία εστιών έντασης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών, όπως ήδη διαπιστώσαμε με τους τραυματισμούς σε συγκεκριμένα συμβάντα, ενώ είχαν υποτίθεται ληφθεί «μέτρα τάξης και ασφάλειας».

Επιπλέον, με τις διαταγές για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων, εγείρονται πελώρια ερωτηματικά για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αφού η δύναμη της αστυνομίας που θα αποσπάται καθημερινά, θα απουσιάζει από τον τομέα της ευρύτερης αστυνόμευσης, υπονομεύοντας έτσι το αγαθό της ασφάλειας και θέτοντας επιτακτικά το ερώτημα αν τελικά η κυβέρνηση θέλει την αστυνομία για τον πολίτη, ή να τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν σε ρόλο δωρεάν υπηρεσιών «σεκιούριτι» τη μια στους συμβολαιογράφους, την άλλη στα γήπεδα και την παρά άλλη σε διάφορους παράγοντες με κοινό παρονομαστή το ΧΡΗΜΑ;

Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι βεβαίως να εφαρμόζει τους νόμους και να τηρεί τη νομιμότητα, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί πρέπει να θέσουν σήμερα σε κίνδυνο το λειτούργημά τους επειδή κάποιοι άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Επειδή το προσεχές διάστημα είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα οξυνθεί, λαμβάνοντας ενδεχομένως και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε η Ελληνική Αστυνομία να μην εμπλακεί σε μια επιζήμια για τους αστυνομικούς και την κοινωνία επικίνδυνη εξέλιξη.

Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να μετατρέψει σταδιακά την Ελληνική Αστυνομία σε υπηρέτη ιδιωτικών συμφερόντων, αφήνοντας απροστάτευτο το λαό στο οργανωμένο έγκλημα και την ανομία».

Πηγή