“Είμαι απελπισμένος” δηλώνει ο άνδρας που απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Πάτρα!Τα λόγια του μέσα από το τμήμα

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Μέσα από το τμήμα όπου κρατείται μίλησε στο enikos.gr o κύριος Χαράλαμπος Κούτσης ο οποίος την Κυριακή προκάλεσε συναγερμό στην αστυνομία καθώς είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του στην Πάτρα και απειλούσε να αυτοκτονήσει με καραμπίνα για το θέμα της σύνταξης του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο 59χρονος Χαράλαμπος Κούτσης: “Είμαι απελπισμένος. Ήμουν 30 χρόνια αγρότης και ασφαλισμένος στον ΟΓΑ. Το 2012 κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη σύνταξη. Μου είπαν να κάνω αίτηση για διαδοχική ασφάλιση επειδή παλιά είχα και κάποια ένσημα στο ΙΚΑ. Ενώ έχω βεβαιωμένα 14 χρόνια και 7 μήνες ασφάλισης, μου λένε πως για να πάρω την ανώτερη σύνταξη θα έπρεπε να έχω 15 χρόνια.

Με βασανίζουν για αυτούς τους 3 μήνες. Μου δίνουν δηλαδή την κατώτατη σύνταξη που είναι 338 ευρώ ενώ αν μου αναγνωρίσουν τα έτη που έχω εργαστεί θα πάρω επιπλέον περίπου 190 ευρώ και η σύνταξή μου θα φτάσει το ποσό των 528 ευρώ.

Δεν μπορώ να ζήσω με τα χρήματα της κατώτατης σύνταξης. Είμαι εργένης και δεν έχω να υπολογίζω σε καμία βοήθεια, από κανέναν.

Με έπνιξε η απόγνωση γι΄αυτό πήρα την καραμπίνα και είπα θα αυτοκτονήσω αν δεν μου λύσουν το θέμα“.

Στο ερώτημα του enikos.gr αν είναι ευχαριστημένος από την εξέλιξη του θέματος μετά την συνομιλία που είχε με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο κύριος Κούτσης απάντησε “Θα δούμε. Ο κύριος Πετρόπουλος με προσκάλεσε να πάω κι εγώ αύριο στο υπουργείο αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει. Με έχουν στο τμήμα και μου λένε πως θα εξεταστώ από ψυχολόγο“, είπε τέλος ο 59χρονος.

Πηγή