Καλαμαριά: Πάρκαρε σε θέση αναπήρου και… Η συγκλονιστική περιγραφή ενός νεαρού καθηλωμένου σε καροτσάκι

Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Τοπική Επικαιρότητα

Μερικές φορές πρέπει να σκεφτούμε καλά πριν αφήσουμε το αυτοκίνητό μας έστω και για λίγα λεπτά σε θέση που έχει σήμανση ότι πρόκειται για άτομα με αναπηρία κι αυτό γιατί

μπορεί να πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου. Διαβάστε τη συγκλονιστική περιγραφή του Δημήτρη Αντωνίου ενός νεαρού που καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο στην οδό Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά.

“Θέλω λίγο την προσοχή σας. Είναι σημαντικό και σας αφορά όλους. θέλω να προσεγγίσω το ζήτημα διαφορετικά, χωρίς φωνές και νεύρα (όσο μπορώ δηλαδή)

(Έγινε πριν λίγο) Στην φωτογραφία είμαστε σε κεντρική τοποθεσία της Καλαμαριάς. Έχουμε θέσεις στάθμευσεις ΑΜΕΑ που είναι κατειλημμένες από κάδους σκουπιδιών (μπράβο στον δήμο) και από αυτοκίνητα (τα δύο στα δεξιά, τα πίσω αφορούνε θέσεις φορτοεκφόρτωσης). Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Εγώ έκανα θέμα 2 φορές αλλά κουράστηκα.

Σήμερα όμως τη σκυτάλη πήρε ένας κύριος (που έχει αναπηρία 95%) και που κάλεσε την αστυνομία και ξεκίνησε και ‘’καβγά’’ με ιδιοκτήτη ενός εκ των οχημάτων. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος έλεγε ότι το άφησε 20 λεπτά μόνο γιατί έπρεπε να κουβαλήσει κάτι πράματα. ο κύριος με την αναπηρία του έλεγε «Ντροπή σου ψεύτη μία ώρα είμαι εδώ». Μετά έπεσε σύρμα ότι έρχεται η τροχαία και ήρθαν κι άλλοι να πάρουν τα οχήματα τους. Ο ιδιοκτήτης του 2ου αυτοκινήτου ήρθε και είπε ότι το άφησε μόνο για δύο λεπτά. Ο κύριος με την σοβαρή αναπηρία (έκανε αιμοκαθάρσεις σε ένα γιατρό εκεί κοντά) τρελάθηκε ακόμη περισσότερο και φώναζε «Ντροπή σου κι εσένα»

Εγώ ο Δημήτρης που τα έζησα όλα αυτά από κοντά ντράπηκα πιο πολύ από όλους, γιατί γνώριζα τους ιδιοκτήτες των οχημάτων (νεαρά παλικάρια που τα θεωρώ γνωστούς μου και καλά παιδιά). Ντράπηκα γιατί ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. Ντράπηκα γιατί δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό τι σημαίνει να παρκάρεις σε τέτοιες θέσεις και πόσο ‘’κακό’’ κάνεις σε ανθρώπους που τους βαραίνουν ήδη τα χίλια δυο προβλήματα και που πονάνε ακόμη περισσότερο όταν νιώθουν ότι δεν τους υπολογίζουν στο παραμικρό.

Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς-αυτούς που παρκάρουν σε τέτοιες θέσεις, δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν. Θέλω να πιστεύω ότι πρέπει και χρειάζεται να ενημερωθούν. ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΑΖΙ !

Υ.Γ : Όταν ο νεαρός που το άφησε μόνο 20 λεπτά άκουσε ότι ο κοτσονάτος ηλικιωμένος κύριος με τον οποίο μάλωνε ήθελε να πάει στο γιατρό για αιμοκάθαρση γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα, μαλάκωσε αμέσως τη φωνή του και ζήτησε συγνώμη. Αναπηρία δεν είναι μόνο τα αναπηρικά καρότσια. Υπάρχουν τόσα πολλά πιο σοβαρά προβλήματα υγείας… καρδιοπάθειες.. πνευμονοπάθειες… καρκίνοι… δεν φαίνονται… υπάρχουν όμως .. γι’ αυτό να προσέχουμε πολύ περισσότερο όταν σηκώνουμε τη φωνή μας…”

Πηγή