Κάνει το γύρο της Κρήτης με ένα σακίδιο

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα
Ξεκίνησε το δύσκολο αυτό εγχείρημα πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο ήταν όνειρο ζωής, για εκείνην που πριν από τρία χρόνια, πήρε την απόφασή της και τώρα βρίσκεται στη μέση της… διαδρομής

Με ένα σακίδιο 16 κιλά βάρος, κάνει κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει ίσως επιχειρήσει κανείς. Ξεκίνησε το γύρο της Κρήτης με τα πόδια. Πρόκειται για την Σοφία Δράκου, ένα κορίτσι με δύναμη ψυχής και μεγάλη αγάπη προς την Κρήτη και τους ανθρώπους της.

Η Σοφία, που γεννήθηκε στη Σουηδία και μεγάλωσε στην Κρήτη, από Σουηδέζα μητέρα και Έλληνα πατέρα, έχει τρεις υπηκοότητες Ελληνική, Σουηδική και Αμερικάνικη.

Ξεκίνησε το δύσκολο αυτό εγχείρημα πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο ήταν όνειρο ζωής για εκείνην που πριν από τρία χρόνια, πήρε την απόφασή της και τώρα βρίσκεται στη μέση της… διαδρομής.

Μέχρι στιγμής έχει διανύσει 265 χιλιόμετρα. Διανύει 20 με 25 χλμ. την ημέρα, και παρά την κούραση, την ταλαιπωρία και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει, καθώς πολλές φορές διανύει δύσβατες περιοχές, κάθε μέρα που περνάει είναι πιο αισιόδοξη και χαρούμενη.

Με τον εξοπλισμό στην πλάτη, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα drone και μία φωτογραφική μηχανή ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες από τα Χανιά, πήγε Κίσσαμο, μετά Μπάλο, διένυσε όλα τα παράλια του νομού και έφτασε Παλαιόχωρα… και τελικός προορισμός είναι ο Άγιος Νικόλαος. Σήμερα, έφτασε στο Ρέθυμνο.

Η Σοφία που έχει μεγαλώσει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και τον υπεραγαπά, τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες, έχει σπουδάσει μουσική, συνθέτει, τραγουδάει και γράφει, αγαπάει την Κρήτη, λατρεύει τα ζώα και είναι φυσιολάτρης.

Η ίδια λέει: «Η Κρήτη είναι όμορφη, ο δρόμος είναι όμορφος, όπως και οι άνθρωποι είναι όμορφοι. Νομίζω», λέει χαρακτηριστικά «είναι η κρητική μου δύναμη που με ωθεί να το κάνω».

«Ένα κομμάτι μου πάντα υπήρχε στην Κρήτη που υπεραγαπώ! Ακολούθησα την εσωτερική φωνή μου και αποφάσισα να περπατήσω γύρω από το νησί, να ψάξω για προσωπική ελευθερία και να βρω το δικό μου κομμάτι», μας αναφέρει χαρακτηριστικά η Σοφία.

«Η φύση είναι ένας πραγματικός τόπος θεραπείας και όταν έρχεσαι σε επαφή μαζί της μπορείς να πάρεις πολλές απαντήσεις. Αγαπώ την Κρήτη και τους ανθρώπους της. Τους άφησα να με γνωρίσουν και να μοιραστώ τη σοφία τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα της Σοφίας θα γυριστεί ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί στην Αμερική.

neakriti.gr