Καταγγελία για επίθεση αδέσποτων σε 10χρονο αγοράκι στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Τοπική Επικαιρότητα

Επίθεση αδέσποτων ζώων σε δεκάχρονο αγοράκι στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, καταγγέλλει ο  υποψήφιος δήμαρχος, γιατρός και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» Γιώργος Λίλτσης.

Ο Γιώργος Λίλτσης, ζητά να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά για την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα και ειδικότερα τα αδέσποτα επιθετικά ζώα της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Λίλτση η επίθεση των αδέσποτων στο δεκάχρονο αγοράκι, έγινε  μέσα στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά κι είχαν ως αποτέλεσμα να του προκαλέσουν βαθύ τραυματισμό και την παραμονή του 10χρονου στο νοσοκομείο.

Ο κ.Λίλτσης δήλωσε πως, «το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά αφέθηκε στην τύχη του και έχει γίνει στην κυριολεξία… μπάτε, σκύλοι, αλέστε. Πρόσφατα η «αναΤΡΟΠΗ» σας ζήτησε να μεριμνήσετε, ώστε να απομακρυνθούν τα μπάζα, τα ογκώδη και τα σκουπίδια που ακόμα και οι ίδιες οι υπηρεσίες του δήμου εναποθέτουν εντός του χώρου. Σήμερα μαθαίνουμε ότι σε παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια βρίσκουν καταφύγιο άγρια αδέσποτα που επιτίθενται στους περαστικούς» είπε ο επικεφαλής της παράταξης.  Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, «η εικόνα του πρώην στρατοπέδου είναι απογοητευτική. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν μας έχετε αποδείξει πως διαθέτετε σχέδιο και όραμα για την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Καλούμε τη διοίκηση να μεριμνήσει τώρα που το πρώην στρατόπεδο ανήκει στο δήμο, ώστε να γίνει ασφαλές, να απομακρυνθούν τα αδέσποτα και να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία. Αντί να ακούμε για μεγαλεπίβολα master plans να κάνει κάτι η διοίκηση επιτέλους ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής για τους περαστικούς» είπε ο κ. Λίλτσης.

Πηγή