Κομπίνα με αποδόσεις από … ακίνητα στην Κρήτη !

Βρετανός είχε εξαπατήσεις πέντε ομοεθνείς του καλώντας τους να επενδύσουν σε ακίνητα στην Κρήτη

Περίπου 570.000 λίρες καλείται να καταβάλει σε Άγγλους επενδυτές που εξαπάτησε προ ετών ο Ralph Christie, υποσχόμενος αποδόσεις από εταιρεία ανάπτυξης και πώλησης ξενοδοχειακών ακινήτων κυρίως στην Κρήτη.

Την απόφαση αυτή εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη το δικαστήριο του West Yorkshire, δίνοντας προθεσμία 3 μηνών για να δώσει τα χρήματα, διαφορετικά η ποινή φυλάκισης θα παραταθεί κατά 4 χρόνια. Ο Ralph Christie, πρώην αστυνομικός, άρχισε να προωθεί την δήθεν επένδυση τον Μάρτιο του 2007 και αποκαλύφτηκε το Μάιο του 2009.

Έπεισε 5 επενδυτές για το σχέδιό του, από τους οποίους απέσπασε περίπου 900.000 λίρες. Τα θύματα κατάφεραν να πάρουν πίσω μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων τους, όταν αποκαλύφτηκε η απάτη και τώρα το δικαστήριο επιδίκασε την επιστροφή του υπολοίπου.

Σε δίκη το 2015 ο Ralph Christie, ηλικίας 56 ετών από το West Yorkshire, κρίθηκε ένοχος σε πέντε κατηγορίες για απάτη και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης. Τότε, ο δικαστής είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον τρόπο ζωής του και τα τυχερά παιχνίδια.

tornosnews.gr