Κομπίνα με αποδόσεις από … ακίνητα στην Κρήτη !

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Βρετανός είχε εξαπατήσεις πέντε ομοεθνείς του καλώντας τους να επενδύσουν σε ακίνητα στην Κρήτη

Περίπου 570.000 λίρες καλείται να καταβάλει σε Άγγλους επενδυτές που εξαπάτησε προ ετών ο Ralph Christie, υποσχόμενος αποδόσεις από εταιρεία ανάπτυξης και πώλησης ξενοδοχειακών ακινήτων κυρίως στην Κρήτη.

Την απόφαση αυτή εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη το δικαστήριο του West Yorkshire, δίνοντας προθεσμία 3 μηνών για να δώσει τα χρήματα, διαφορετικά η ποινή φυλάκισης θα παραταθεί κατά 4 χρόνια. Ο Ralph Christie, πρώην αστυνομικός, άρχισε να προωθεί την δήθεν επένδυση τον Μάρτιο του 2007 και αποκαλύφτηκε το Μάιο του 2009.

Έπεισε 5 επενδυτές για το σχέδιό του, από τους οποίους απέσπασε περίπου 900.000 λίρες. Τα θύματα κατάφεραν να πάρουν πίσω μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων τους, όταν αποκαλύφτηκε η απάτη και τώρα το δικαστήριο επιδίκασε την επιστροφή του υπολοίπου.

Σε δίκη το 2015 ο Ralph Christie, ηλικίας 56 ετών από το West Yorkshire, κρίθηκε ένοχος σε πέντε κατηγορίες για απάτη και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης. Τότε, ο δικαστής είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον τρόπο ζωής του και τα τυχερά παιχνίδια.

tornosnews.gr