Κρήτη: Έσωσαν τους σκύλους, μετά από καταγγελία για κακοποίηση

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα
Ερευνα μετά από καταγγελία, η οποία αφορά κακοποίηση σκύλων πραγματοποίησαν οι Αρχές.

Συγκεκριμενα τον ιδιοκτήτη επτά σκύλων συνέλαβαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές στην Κίσαμο Χανίων, μετά από επώνυμη καταγγελία για άθλιες συνθήκες διαβίωσης δύο σκύλων και 5 κουταβιών σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μαζί με αστυνομικούς του Α.Τ. Κισσάμου, πήγαν στην περιοχή που βρίσκονταν τα σκυλιά και διαπίστωσαν τις εξαιρετικά άσχημες συνθήκες που διαβίωναν, ενώ συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη τους, βεβαιώνοντάς του και όλα τα διοικητικά πρόστιμα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της φιλοζωικής, για το θηλυκό σκυλάκι και τα μικρά κουτάβια ελήφθη ειδική μέριμνα για την φροντίδα τους με την γραπτή συμφωνία του ιδιοκτήτη, ενώ ευχαριστίες εκ μέρους της Ομοσπονδίας αποδίδονται στον κ. Χατζή και τους λοιπούς αστυνομικούς του Α.Τ. Κισσάμου «για τον άψογο χειρισμό της υπόθεσης.»

Παράλληλα υπενθυμίζεται, ότι στα αστυνομικά τμήματα του νομού Χανίων έχει οριστεί εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ειδικός αστυνομικός για την παρακολούθηση των περιστατικών κακοποίησης ζώων, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους στους αστυνομικούς έχει παρουσιαστεί αναλυτικά η νομοθεσία της χώρας μας που αφορά στα ζώα γενικά.

ekriti.gr