Κρήτη: «Πόλεμο» στη μαφία των κτηνοτρόφων προαναγγέλλει η ΕΛΑΣ

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Πόλεμο στον …πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ συγκεκριμένων κτηνοτρόφων στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου κηρύσσει η ΕΛΑΣ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ολόκληρη η περιοχή θα βρεθεί υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό με κυρίαρχο ρόλο να αναλαμβάνουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

«Ό,τι κινείται, θα εκτελείται» ανέφερε στο Cretalive έγκυρη αστυνομική πηγή, θέλοντας να καταδείξει ότι θα «ξεσκονίζονται» οι πάντες με σωματικούς ελέγχους, προσαγωγές, έρευνες σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους και ποιμνιοστάσια. Τα ανησυχητικά μηνύματα είχαν ληφθεί από καιρό στην τοπική ΕΛΑΣ, έγιναν κάποιες προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι και να επέλθει ηρεμία, όμως η τακτική των «ήπιων δράσεων» απέτυχε παταγωδώς, όπως αποδείχτηκε περίτρανα.

«Τα άτομα αυτά δείχνουν ότι δεν υπολογίζουν καθόλου την Αστυνομία. Έχουν αποθρασυνθεί πλήρως». Έτσι πλέον η Αστυνομία προχωρά σε ένα πιο σκληροπυρηνικό δόγμα και της δίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο και από άλλες καταστάσεις ποινικού χαρακτήρα. Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος αλλά και πληροφορίες του σήμερα υπάρχουν σαφείς υποψίες για διασύνδεση κάποιων εκ των εμπλεκομένων και με άλλες σοβαρές παραβατικές δράσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι «πρωταγωνιστές» αυτής της ιστορίας άνοιξαν μόνοι τους την Κερκόπορτα στην ΕΛΑΣ που ήδη προχωρά σε συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να σπάσει το καθεστώς παρανομίας και ασυδοσίας που έχει εδραιωθεί στην περιοχή. Στις «λίστες» φιγουράρουν 15-20 ονόματα με εμπλοκή στα τωρινά περιστατικά αλλά και με «βαρύ» παρελθόν.

Ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα φιγουράρουν και νέα «φιντάνια»-όπως τα αποκαλούν οι Αρχές-που έχουν «σηκώσει» κεφάλι, διεκδικώντας τα δικά τους αξιώματα στην παρανομία.

Υπάρχει δηλαδή πλήρης «χαρτογράφηση» του εγκλήματος στην περιοχή. Στόχος είναι να ζήσουν στο πετσί τους το ασφυκτικό πρέσινγκ της Αστυνομίας, να μην μπορούν να πάρουν ανάσα και να νιώσουν ότι κάθε κίνηση τους βρίσκεται υπό παρακολούθηση και έλεγχο. Και αυτό δεν θα γίνεται κρυφά ή διακριτικά αλλά ολοφάνερα.

cretalive.gr