Κρήτη:Το δράμα μιας μάνας … Κοιμάται στην παραλία γιατί φοβάται για τη ζωή της

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Μια δραματική οικογενειακή ιστορία ξεδιπλώθηκε στις δικαστικές αίθουσες

Ένα οικογενειακό δράμα ξετυλίχτηκε χτες στις δικαστικές αίθουσες  με «πρωταγωνιστή» έναν χρόνιο   τοξικομανή, ο οποίος παραπέμφθηκε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της απειλής και της εξύβρισης κατά της ηλικιωμένης μητέρας του.

Χρήστης ηρωίνης εδώ και 25-27 χρόνια, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, η συμβίωση μαζί του είχε γίνει εφιαλτική την τελευταία 5ετία. Η ηλικιωμένη μητέρα του, μία λεπτεπίλεπτη βασανισμένη γυναίκα, κατέρρευσε δύο φορές
μέσα στη δικαστική αίθουσα. Έτρεμε σύγκορμη από τον φόβο και τον πανικό.

Ξύλο, απειλές, βρισιές, σπασίματα σε καθημερινή βάση. Δεν άντεχε άλλο το μαρτύριο. Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν ο ίδιος της ο γιος, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, δε δίσταζε να τη χτυπάει και να τη σφίγγει με μανία από το λαιμό για να του δώσει χρήματα για τη δόση του.

Κυριευμένη από τον τρόμο ζει και η αδελφή του, η οποία στην κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη. Όπως είπε, φοβούνται για τις ζωές τους και κυρίως για τη ζωή της μητέρας της.  «Φοβόμαστε να κοιμηθούμε εκεί. Παίρνουμε δύο κουβέρτες και κοιμόμαστε στο αυτοκίνητο στην παραλία. Τρέμουμε να βγούμε έξω».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, παραδέχτηκε ότι είναι χρόνιος χρήστης και υποστήριξε ότι η μητέρα του και η αδελφή του δεν δείχνουν κατανόηση στο πρόβλημά του.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της συνηγόρου της πολιτικής αγωγής κ. Εύης Γρηγοράκη, για μετατροπή της κατηγορίας σε κακουργηματική, αναγνωρίζοντας  ότι η κατάσταση που βιώνουν εδώ και χρόνια οι δύο γυναίκες είναι τρομακτική και απειλείται η ζωή τους.

Το δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του κατηγορούμενου, ο οποίος πλέον θα ακολουθήσει άλλη ποινική διαδρομή και θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα, βαρύτερη κατηγορία.

Πηγή

εφημερίδα Πατρις