«Κύμα» επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Τοπική Επικαιρότητα

Κάποιοι δεν ήθελαν ή δεν ήλπιζαν να ολοκληρωθεί η παραχώρηση είπε ο B. Wenzel

Στο τέλος Απριλίου-αρχές Μαΐου θα ανακοινώσει η νέα διοίκηση του ΟΛΘ το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που θα φτάσουν τα 180 εκατ. ευρώ εντός τετραετίας και περιλαμβάνουν την κατασκευή της 6ης προβλήτας.

Την ίδια στιγμή θα υλοποιηθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση χώρου εντός των εγκαταστάσεων του λιμένα, έτσι ώστε να πραγματοποιείται εκεί η εναπόθεση των εμπορευματοκιβωτίων προς εξαγωγή και να εκλείψουν οι λόγοι για την σχετική αποχή των τελωνειακών υπαλλήλων.

«Θα κριθούμε από το αποτέλεσμα» επισήμανε πριν από λίγο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Σ. Θεοφάνης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής από την νέα διοίκηση της κοινοπραξίας των ιδιωτών, οι οποίοι απέκτησαν την πλειοψηφία των μετοχών της ΟΛΘ με εφάπαξ τίμημα 232 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Θεοφάνης σημείωσε πως θα υπάρξει αναδιοργάνωση της εταιρείας, επαναξιολόγηση του προσωπικού, κάλυψη των άμεσων αναγκών σε έμψυχο δυναμικό, αύξηση της παραγωγικότητας και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και μεταφορά τεχνογνωσίας από την πλευρά της Terminal Link SAS, η οποία είναι ο εταίρος της κοινοπραξίας με την εμπειρία στην διαχείριση λιμένων.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ και διευθύνων σύμβουλος της Terminal Link κ. Boris Wenzel, άφησε κάποιες αιχμές πως τελικά η διαδικασία της παραχώρησης του λιμένα Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε παρόλο που υπήρξαν κάποιοι που δεν πίστευαν ή δεν ήλπιζαν πως θα περατωθεί.

Ο κ. Wenzel είπε πως το λιμάνι παραδόθηκε σε καλή κατάσταση, με ταμείο και χωρίς δανεισμό, αλλά έκανε λόγο και για σημαντικές προκλήσεις εντός των επόμενων μηνών σε διάφορα θέματα, όπως οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πλοίων, η περιορισμένη συντήρηση του εξοπλισμού του λιμανιού κα.

Τέλος ο ίδιος τόνισε πως το λιμάνι έχει μεγάλες προοπτικές, αλλά θέλει επενδύσεις.

Πηγή