Κύπρια επιχειρηματίας κατέκτησε το Βόρειο πόλο

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα
Τι λέγει για τα όρια και πώς μπορεί κάποιος να τα ξεπερνά.

Της Μόνικας Κουρουφέξη Χατζηχάννα

Επτά γυναίκες, ανάμεσά τους και μια Κύπρια, ξεπέρασαν ευατόν και περιπάτησαν – κόντρα σε ακραίες καιρικές συνθήκες – απόσταση 82 χιλιομέτρων και έγιναν, οι πρώτες εκπρόσωποι των χωρών τους που πάτησαν τις εσχατιές του κόσμου.

Επτά γυναίκες από την Ευρώπη και τέσσερις από την Μέση Ανατολή έφτασαν στο Βόρειο Πόλο μετά από επταήμερο ταξίδι αντοχής με σκί.
Ανάμεσα στην ομάδα και μιά   Κύπρια.

Πρόκειται για την Στέφανη Σολομωνίδου, επιχειρηματία και αντιπρόεδρο στην JP Morgan στο Λονδίνο.

Η Σολωμονίδου δεν είναι η πρώτη φορά κατακτά την πρωτιά μιας και πρίν από μερικά χρόνια ήταν η πρώτη Κύπρια που επισκέφθηκε τον Νότιο Πόλο.

Μιλώντας στην κάμερα του Ruptly TV, έστειλε το μήνυμα ότι όλοι οι ανθρωποι είμαστε το ίδιο και ό,τι θεωρεί ως όριο αποτελεί εμπόδιο το οποίο μπορεί να ξεπεραστεί.

“Θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να ξεπερνούμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, θα μπορούμε να κατανοούμε τους άλλους και να είμαστε περισσότεροι ανεκτικοί με τους άλλους».  

Η ομάδα γυναικών από Κύπρο, Κουβέιτ, Ομάν και Κατάρ κάλυψαν συνολική απόσταση 82 χιλιομέτρων για να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Και τα κατάφεραν!

Η βρετανίδα πολική εξερευνήτρια Felicity Aston ξεκίνησε την πολική περιπέτεια για να επιτύχει στενό διάλογο και κατανόηση μεταξύ γυναικών από δυτικούς και αραβικούς πολιτισμούς, ελπίζοντας  να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες – ανεξάρτητα από το υπόβαθρο – να φτάσουν πέρα ??από την προσδοκία και να αμφισβητήσουν το status quo.

Πηγή