Λαμπάδα… κατσικάκι στη σούβλα!-Τα εντυπωσιακά κεριά της Ανάστασης από επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Τοπική Επικαιρότητα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || tsolnaras@gmail.com

Σε ένα πραγματικό έργο τέχνης έχει μετατρέψει τις πασχαλινές λαμπάδες επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, με τα δεκάδες προϊόντα – «ομοιώματα» αληθινών αντικειμένων, να γίνονται ανάρπαστα!

Οι περαστικοί που διασχίζουν το πεζοδρόμιο στην Ί. Δραγούμη, μένουν έκπληκτοι όταν συναντούν την οικογενειακή επιχείρηση του Αλέξη Γεράκη, καθώς λαμπάδες σε σχήμα… μπύρας, ταβλιού, φραπέ, ακόμη και… σάντουιτς, αλλά και βιδολόγου, δημιουργούν αμέσως εντύπωση και προξενούν ερωτηματικά σχετικά με το πώς έχουν κατασκευαστεί.

«Πολλές από τις λαμπάδες που τίθενται προς πώληση στο μαγαζί μας, όπως ο βιδολόγος, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι ή το όπλο, φαίνονται αληθινά γιατί τα καλούπια έχουν κατασκευαστεί από τα πραγματικά αντικείμενα!», εξηγεί στην ThessNews ο Αλέξης Γεράκης, υπεύθυνος της οικογενειακής επιχείρησης.

Η αρχή με το… πίτα-γύρo

Το εργαστήριο Γεράκης μετράει μια 30ετία στον χώρο του εμπορίου και των διακοσμητικών ειδών στη Θεσσαλονίκη, όμως εδώ και έξι χρόνια, όπως τονίζει ο υπεύθυνος της επιχείρησης, «έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε αυτού του είδους τις λαμπάδες, με μπροστάρη το… “πίτα-γύρο” και με βάση αυτό, ξεκίνησαν και οι μπύρες, οι πίτσες και όλα τα υπόλοιπα κεριά που υπάρχουν στην επιχείρηση μέχρι σήμερα».

Απαιτεί δύσκολη προεργασία

Κάθε λαμπάδα-κερί «ομοίωμα» ενός αντικειμένου ή… τροφίμου απαιτεί, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γεράκης, τουλάχιστον «τέσσερα-πέντε χέρια, μέχρι να κατασκευαστεί. Θα περάσει από ζωγράφο, από κάποιον που θα το φτιάξει με το χέρι, γενικώς, περνάει από πολλά στάδια και γι’ αυτό όταν είναι έτοιμα για παραγωγή, επιλέγουμε τη μαζική και όχι ένα-ένα».

Σχετικά με τη δημιουργία της λαμπάδας πίτα-γύρο, ο κ. Γεράκης χαρακτηρίζει ως την πιο «δύσκολη» κατασκευή, γιατί «πρέπει να μπει μία-μία η πατάτα ή η ντομάτα και γενικώς όσα κεριά έχουν πολλά κομμάτια είναι τα πιο δύσκολα».

Η επιχείρηση του κ. Γεράκη δεν «πρωταγωνιστεί» μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, καθώς και στο εξωτερικό. Όπως τονίζει ο κ. Γεράκης, «τα τρία τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτές τις λαμπάδες, αγοράζει μόνο αυτού του είδους για το Πάσχα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση», ενώ, για όσους θέλουν να την έχουν απλώς για διακοσμητικό, το κατάστημα στην Ι. Δραγούμη διαθέτει αρκετά κεριά που χρησιμοποιούνται και μετά το… Άγιο Φως του Πάσχα.

Το εργαστήριο Γεράκης, έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκθέσεων διακοσμητικών ειδών, με πολλά από τα εντυπωσιακά κεριά που βρίσκονται στην επιχείρηση, να προέρχονται από ιδέες ενδιαφερομένων.

Καρύδα… Survivor

Πέρσι, η «τρέλα» του διάσημου τηλεπαιχνιδιού, που επηρέασε κατά πολύ τις ζωές των Ελλήνων, είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρηση του κ. Γεράκη να δημιουργήσει τον… πρωταγωνιστή του Survivor, την καρύδα!

«Όσο παιζόταν το Survivor η καρύδα είχε απήχηση, τώρα όμως δεν έχει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του καταστήματος, τονίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και μία ιδιαίτερη αγάπη για το…σουβλάκι.

Οι τιμές:

Οι τιμές στις λαμπάδες-κεριά «ομοιώματα» με αληθινά αντικείμενα ή φαγώσιμα, κυμαίνονται από 6-7 ευρώ έως και 18 ευρώ, ενώ, σχετικά με το ποια είναι η πιο εντυπωσιακή λαμπάδα, οι πελάτες απαντούν… «το κατσικάκι στη σούβλα».

Ενδεικτικά μερικές από τις τιμές:

Σάντουιτς 13 ευρώ,

Πίτσα 11,80 ευρώ,

Καφές 11,80 ευρώ,

Κατσίκι στα 15 ευρώ,

Καρύδα 13,80 ευρώ,

Τηλεχειριστήριο 15 ευρώ,

Πιστόλι 15 ευρώ

Ουίσκι 17 ευρώ,

Τάβλι 17 ευρώ,

Μικρόφωνο 13,80 ευρώ.

Δείτε φωτογραφία και βίντεο:

Πηγή