Η Λεμεσός καλωσορίζει σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα
Επίσημη πρώτη σήμερα για τις εκδηλώσεις καλωσορίσματος που επαναφέρει δυναμικά η Λεμεσός, με στόχο ν` αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στο λιμάνι της πόλη.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), περίπου 2,800 ταξιδιώτες  και πάνω από 1,000 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 5, θα τύχουν υποδοχής στις 19:00, στη νέα αίθουσα επιβατών του λιμανιού της Λεμεσού.

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 θα παραμείνει για 24 ώρες στο λιμάνι της Λεμεσού και “στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία της καλύτερης δυνατής εικόνας για την πόλη και η προσέλκυση των ταξιδιωτών στο ιστορικό κέντρο και στα σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής”.

Πολυμελής ομάδα από μουσικούς και χορευτές του Πολιτιστικού Ομίλου “Ζήδρος Πάνω Πολεμιδιών” θα παρουσιάσει μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα, ενώ κοπέλες με παραδοσιακές στολές θα προσφέρουν κουμανδαρία, ζιβανία και παραδοσιακά εδέσματα, επιδεικνύοντας την κυπριακή φιλοξενία .

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και την οικονομική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Όπως, εξάλλου, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δέκα εκδηλώσεις υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, ενώ υπάρχουν θετικές ενδείξεις για αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ