Μια “ανάσα” από την Πάτρα “κρύβεται” ο πιο ήρεμος παραθαλάσσιος προορισμός!Εικόνες που εκπέμπουν… γαλήνη

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Διανύουμε μία από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου και δεν έχουμε παρά να χαρούμε τις στιγμές της φύσης.

Όλα τώρα σιγά σιγά ανασταίνονται από τον λήθαργο του χειμώνα και οι αισθήσεις μας χτυπούν κόκκινο, μέσα στην μαγεία της ανοιξιάτικης δίνης, και μας καλούν να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε τους μικρούς παραδείσους που βρίσκονται δίπλα μας…

Σε αυτό το πλαίσιο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα μέρος που οι περισσότεροι περνάμε συχνά από δίπλα του αλλά σπάνια σταματάμε σε αυτό. Το πανέμορφο Αντίρριο!

Πύλη εισόδου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, το Αντίρριο εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες για την γραφικότητα του και την απίστευτη ηρεμία που εκπέμπει.

Τα στενάκια του θυμίζουν κάτι από νησί ενώ τα μαγαζάκια που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας προσφέρουν πολλές επιλογές για κάποιον που θέλει να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του. Επίσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις του ψαρέματος.

Το κυριότερο μνημείο του Αντιρρίου είναι βέβαια το Μεσαιωνικό Κάστρο του, που είχε πολλές περιπέτειες. Η συνθήκη παράδοσης του φρουρίου υπογράφηκε στις 13 Mαρτίου 1829 και το Καστέλι, όπως λεγόταν το Αντίρριο, περιήλθε στην ελληνική πολιτεία. Ενδιαφέρον επιπλέον παρουσιάζει ο Φάρος του Κάστρου με πολλές του φωτογραφίες να φιγουράρουν στα social media.

Επίσης στη δυτική προβλήτα δεσπόζει ο Ναός του Αγίου Νικολάου, επί παλαιών θεμελίων.

Όμως αυτό που κυριαρχεί στην περιοχή είναι ένα σύγχρονο έργο, η γέφυρα Ρίου – Αντιρίου, που έχει ονομαστεί “Χαρίλαος τρικούπης” προς τιμήν του πολιτικού, που πρώτος την οραματίστηκε.

Αν μη τι άλλο, χρησιμοποιώντας κανείς την γέφυρα ή κάποιο από τα ferry boat αξίζει μια μικρή εξόρμηση μιας και η απόσταση του από την Πάτρα είναι μηδαμινή.