Μια τρύπα στο νερό έκαναν οι Τουρκοί.Ούτε βήμα πίσω από την κυπριακή ΑΟΖ η ΕΝΙ

ΑΟΖ Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα
Η αποφασιστικότητα της ΕΝΙ να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα συμβόλαια, τα οποία αφορούν συνολικά έξι ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας, Λάπο Πιστέλι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στην Λευκωσία, στη συνάντηση έγινε αξιολόγηση των σχέσεων της εταιρείας ΕΝΙ με την Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φως και των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα της Κύπρου και των γενικότερων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, υπήρξε συναντίληψη ως προς τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως ζωτικής πηγής εφοδιασμού υδρογονανθράκων της περιοχής και της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό «συζητήθηκε η δυνητική κεντρικότητα του ρόλου της Κύπρου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μελλοντικών συνεργειών στον τομέα των υδρογονανθράκων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακόμη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για μια παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασα την ετοιμότητα του πρόεδρου της Δημοκρατίας για συνέχιση των συνομιλιών, όπως κατ’ επανάληψη και δημόσια και γραπτώς έχει εκφρασθεί προς τον γενικό γραμματέα. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθώ στην γενικότερη συμπεριφορά και ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς, που δυστυχώς δεν συμβάλλουν στην δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ