«Ναυάγιο» στο Σκοπιανό: «Ούτε βήμα πίσω» τα Σκόπια – Εμμένουν στα αλυτρωτικά & απορρίπτουν το Gorna makedonija

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

«Ναυάγιο» έχουμε στο Σκοπιανό: καθώς δεν υποχωρούν σε τίποτα τα Σκόπια και απορρίπτουν τις συνταγματικές αλλαγές προς απάλειψη των αλυτρωτικών άρθρων εναντίον της Ελλάδας.

Οι προτάσεις των Σκοπιανών είναι οι εξής: 

Καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, καμία αλλαγή σε γλώσσα, ιθαγένεια και ταυτότητα!

Αρνούνται και το Gornamakedonija, που σημαίνει Άνω Μακεδονία, να είναι αμετάφραστο σε σλαβική γλώσσα και να είναι μια λέξη.

Οι απαιτήσεις των Σκοπιανών θεωρούνται ακόμα και από τους πιο μετριοπαθείς διαπραγματευτές του ΥΠΕΞ το λιγότερο… εξωπραγματικές.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια επιβεβαίωση του pronews.gr που είχε έγκαιρα από την αρχή τονίσει το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης αυτής.

Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να πέσει στις παγίδες της «χαμογελαστής» κυβέρνησης Ζ.Ζάεφ υπό την πίεση των Αμερικανών και των Γερμανών.

Μόνο που τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Γερμανών ΔΕΝ είναι ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Οι σλαβόφωνοι θεωρούν ότι δέχονται μεγάλη πίεση από το 30% του πληθυσμού που αποτελείται απο αλβανόφωνους και πιστεύουν ότι εάν ενδώσουν στις ελληνικές προτάσεις τότε μετά αυτοί θα τους καταπιούν.

Άλλωστε για αυτό και ο πρόεδρος της χώρας δεν δέχτηκε να κάνει επίσημη γλώσσα την αλβανική.

Βέβαια οι Αλβανοί δεν ενδιαφέρονται για το όνομα της χώρας αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η απόσπαση ενό κομματιού της και να το ενώσουν με Κόσοβο και Αλβανία στα πλαίσια της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

Πηγή