Νέα παρέμβαση διαμαρτυρίας για την αντιδρόμηση Κορίνθου και Κανανάρη, από τη Συντονιστική Κατοίκων

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Ανοικτή Επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Πατρέων έστειλε στον Δήμαρχο Πατρέων η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων των οδών Κανακάρη & Κορίνθου για την αντιδρόμηση, με την οποία διαφωνούν. Αναλυτικά αναφέρουν:

 

Ανοικτή Επιστολή προς κ. Δήμαρχο & Αντιδ. κ. Στάμο

κ. Δήμαρχε & κ. Αντιδήμαρχε,

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου πληροφορηθήκαμε τις τελικές αποφάσεις σας για την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη  καθώς και για τα  θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό της πόλης. Αν η πληροφορία αυτή είναι ακριβής, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, γιατί προχωρήσατε σε μία απόφαση αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και αρκετούς φορείς της Πόλης.

Έχοντας την πεποίθηση πως έχετε συνέπεια σε ότι έχει υποσχεθεί και ότι δεν συμμερίζεστε το «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ», αναμένουμε να προγραμματίσετε Ημερίδα (όπως σας είχαμε προτείνει) για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους φορείς της Πόλης να εκθέσουν  δημόσια τις απόψεις τους και να ακούσουμε επίσημα και τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής, που υποστηρίζουν την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Στις συναντήσεις μας δεν μας ανακοινώσετε ποτέ τις προθέσεις σας ούτε τα επιχειρήματά σας που προβάλλετε για την υλοποίηση αυτών των μέτρων. Μάλιστα τονίσατε ότι δεν θα πάρετε αποφάσεις που θα είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των πολιτών. Όμως αντί να τηρήσετε αυτές τις υποσχέσεις και αντί να μας καλέσετε, όπως μας είχατε υποσχεθεί, να επανεξετάσουμε το φλέγον αυτό θέμα, ανακοινώσετε την οριστική σας απάντηση.

Όλες αυτές οι ανακοινώσεις που διέρρευσαν στο τοπικό τύπο δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες της Πόλης (και όπως διαβάζουμε στον τοπικό τύπο) και σε αρκετούς φορείς (Σύλλογο Εμπόρων,  Μεταφορείς, ΤΑΧΙ κ.λπ.), που δικαίως εμπλέκονται στο ζήτημα αφού όπως τα δημοσιεύματα αναφέρουν τα Λεωφορεία θα ανεβαίνουν την οδό Αράτου, (μετά την πεζοδρόμηση την οδού Μαιζώνος), και εν συνεχεία θα επιστρέφουν από την οδό Κορίνθου (Αμφιδρόμηση της οδού Κορίνθου). Τελικά ποιο Κυκλοφοριακό πρόβλημα θα λυθεί για την πόλη; Σε ποια Ευρωπαϊκή πόλη έχουμε προέκταση, πέρασμα της Εθνικής οδού από το κέντρο μιας πόλης;

Σας καλούμε να επανεξετάσετε το θέμα προγραμματίζοντας ημερίδα και εν αναμονή της λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής και ύστερα από νέα ολοκληρωμένη Κυκλοφοριακή μελέτη να βγουν τα τελικά συμπεράσματα για το μέλλον του κυκλοφοριακού της πόλης.

Χαιρόμαστε κ. Δήμαρχε & κ. Αντιδήμαρχε, διότι δεν είμαστε οι ολίγοι κάτοικοι μιας περιοχής, αλλά έχουμε στο πλευρό μας πολίτες από όλες τις περιοχές της πόλης και τους ενδιαφερόμενους φορείς που ενδιαφέρονται για ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μετά τιμής

Η Συντονιστική κατοίκων των οδών

Πηγή