Βρήκαμε έναν, υπάρχουν δεκάδες…
Η κρίση στην αγορά της Πάτρας δεν έχει τέλος και χαρακτηριστικό είναι ότι τα καταστήματα που είναι εδώ και μήνες ξενοίκιαστα αποτελούν ντόμινο στους δρόμους της πόλης.
Ειδικότερα, στους δρόμους εκείνους που δεν θεωρούνται και τόσο εμπορικοί, είναι όμως κοντά στο κέντρο, τα λουκέτα που έχουν μπει στα χρόνια της κρίσης τους έχουν στιγματίσει αφού τα μαγαζιά παραμένουν χωρίς ζωή.
Δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για να τα νοικιάσουν, δεν υπάρχουν άνθρωποι με λίγα λόγια που να επενδύσουν και να ανοίξουν νέα μαγαζιά και επιχειρήσεις.
Για παράδειγμα στην οδό Μουρούζη σε ένα δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Πάτρας, τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά θυμίζουν πραγματικά «ντόμινο».
Μόνο σε ένα τετραγωνικό, από το ύψος της πλατείας Νόρμαν έως την Καρόλου, μετρήσαμε πάνω από 15 καταστήματα ξενοίκιαστα. Καταστήματα που έδιναν ζωή στην περιοχή και που έκλεισαν τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης.
Εικόνα που προκαλεί θλίψη. Δεν είναι όμως αυτό ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Μουρούζη. Σε δεκάδες άλλους δρόμους της Πάτρας τα ξενοίκιαστα καταστήματα είναι περισσότερα από αυτά που λειτουργούν.
Αυτή είναι η κατάσταση. Το θέμα είναι πότε θα αλλάξει και πότε θα μπορέσει η αγορά να γυρίσει σελίδα. Στην πραγματική οικονομία. Όχι στην γλώσσα των αριθμών, ούτε και σε αυτή των πολιτικών…