Παρανάλωμα του πυρός έγινε καφετέρια στη Σταυρού (pics&vid)

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα
Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε καφετέρια στη Λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία λόγω φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα.
Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι στις 03.06 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγεια καφετέρια τριώροφης οικοδομής στο Στρόβολο.
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακρόπολης με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.36. Από την πυρκαγιά το εσωτερικό της καφετέριας έπαθε εκτεταμένες ζημιές και ως επίσης από την πυρκαγιά και την θερμότητα  επηρεάστηκαν διπλανά καταστήματα (καφετέρια και κατάστημα ειδών ένδυσης).
Έγινε χρήση αναπνευστικών συσκευών από τους πυροσβέστες. Ένας ένοικος που διέμενε στον πρώτο όροφο διαμερίσματος βοηθήθηκε από τους πυροσβέστες να διαφύγει με ασφάλεια από τους καπνούς μέσω του κλιμακοστασίου και έτσι δεν χρειάστηκε οποιαδήποτε νοσηλεία. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν εντός της ημέρας σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.
Εξάλλου στις δύο τα ξημερώματα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αρθρωτό ρυμουλκούμενο οχήματα το όποιο μετέφερε ένα περονοφόρο όχημα στην οδό Τσερίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά το όχημα  έπαθε ελαφριές ζημιές στο ξύλινο πάτωμα του ρυμουλκούμενου οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Η ώρα 02.47 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.36. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.
Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Απριλίου μέχρι και τις 06.00 της 1ης  Μαΐου ανταποκρίθηκε  σε 17 κλήσεις για βοήθεια, 10 πυρκαγιές και 07 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ