Παρουσιάζονται τα γεωλογικά στοιχεία για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Αμερικάνικη Πετρελαιογεωλογική Ένωση στη Γρανάδα της Ισπανίας

Γεωλογικά στοιχεία που σχετίζονται με τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλοςτης Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς, καθώς και οι γεωλόγοι-γεωφυσικοί Βάσω Κοσμίδου, Γιώργος Μακροδήμητρας και Κωστής Οικονομόπουλος στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Αμερικάνικη Πετρελαιογεωλογική Ένωση (American Association of Petroleum Geologists, AAPG/ICE), στη Γρανάδα της Ισπανίας, στις και 16 Μαρτίου.

Το Συνέδριο, με θέμα «Alpine Folded Belts and Extensional Basins (Αλπικές λεκάνες πτυχώσεως και εφελκυσμού)», στοχεύει στη διεύρυνση της γνώσης και την εκ νέου εκτίμηση του δυναμικού υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή. Τα στοιχεία για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα θα παρουσιαστούν σε εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας, σε συνέχεια και των πρόσφατων διεθνών διαγωνισμών για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και σε θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα.

Συνοπτική παρουσίαση των μελετών θα πραγματοποιηθεί και στο 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη ΝΑ. Μεσόγειο, που θα λάβει χώρα στις 24 Μαρτίου 2018, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγή