Πάτρα: 650 νέα παγκάκια, σε σχολεία, πλατείες, παραλίες και κοινόχρηστους χώρους

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Βάρος στην αναψυχή των πολιτών…

Σημαντικό βάρος δίνει η δημοτική αρχή στον τομέα της αναψυχής.

Για τον λόγο αυτό έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες όλους αυτούς τους μήνες, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, για να βελτιώσει τους προαύλιους χώρους των σχολείων, τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας.

Ένα μεγάλο ζήτημα που είχε παραμεληθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές είναι αυτό με τα παγκάκια. Πλέον κάθε γειτονιά σχεδόν και κάθε πλατεία έχει νέα ή ανακαινισμένα παγκάκια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα των περασμένων μηνών τα συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση 70 σιδερένιων παγκακιών, σε 15 σχολεία και σε 43 πλατείες – κοινόχρηστους χώρους.

Εξάλλου, προχώρησε στην αντικατάσταση 400 συνολικά ξύλινων παγκακιών, στα σχολεία και στους κοινόχρηστους χώρους, τα οποία ήταν έτοιμα σχεδόν να πέσουν από την φθορά και την χρήση.

Στο πλαίσιο αυτό τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν και σε επισκευές στα παγκάκια των κεντρικών πλατειών της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου και στην πλατεία Όλγας. Ένα μεγάλο κομμάτι των εργασιών σε ότι αφορά τα παγκάκια έπεσε στην παραλιακή ζώνη.

Ο δήμος προχώρησε στην δημιουργία συνολικά 280 νέων παγκακιών από το ύψος των Καμινίων, φτάνοντας έως και την Ροδινή, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον πολίτη να έχει μία άμεση επαφή με την θάλασσα, να την χαζέψει και να την απόλαυσει. 

Με λίγα λόγια, προχώρησε συνολικά μέσα στο 2017 σε 650 νέα παγκάκια, τοποθετώντας τα σε διάφορα σημεία της επικράτειας του.

 

Πάτρα: 650 νέα παγκάκια, σε σχολεία, πλατείες, παραλίες και κοινόχρηστους χώρους

Έρχεται νέο σύστημα για τα συντριβάνια που δεν λειτουργούν

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα προώθησε την δημιουργία 55 τσιμεντένιων βάσεων, κάτι που σημαίνει ότι στο άμεσο διάστημα θα τοποθετήσει και άλλα παγκάκια σε διάφορους χώρους της Πάτρας.

Να αναφέρουμε, πάντως, ότι στο πλαίσιο των εργασιών για την βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, τα συνεργεία του δήμου θα αντικαταστήσουν τα αντλιακά συστήματα στα συντριβάνια της Πάτρας όπου έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες.

Έτσι, πολλά από τα συντριβάνια που εδώ και μήνες δεν λειτουργούν στην Πάτρα, σε κεντρικές πλατείες της πόλης, θα λειτουργήσουν ξανά.

Πηγή