Πάτρα: “Αλωνίζουν” οι Ρομά στην Εγλυκάδα – Βάζουν τα παιδιά τους να κλέβουν!

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Δεν πάει άλλο η κατάσταση της παραβατικότητας στην Εγλυκάδα με τους Ρομά οι οποίοι έχοντας ως ορμητήριο τον καταυλισμό τους στο Ριγανόκαμπο αλωνίζουν στα σπίτια και στα καταστήματα της περιοχής.

Τα κρούσματα είναι συνεχή και το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας δεν σταματά να χτυπά από τις καταγγελίες των κατοίκων της Εγλυκάδας. Τελευταίο κρούσμα το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, ανήλικοι Ρομά μπήκαν στο σπίτι του και μπουκάροντας στην κρεβατοκάμαρα του πήραν τη βέρα του και άλλα χρυσαφικά που είχαν συναισθηματική αξία για εκείνον.

Και αυτό την στιγμή που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ήταν μέσα! Δείγμα ότι οι Ρομά δεν καταλαβαίνουν τίποτα πλέον και όταν δεν κλέβουν οι ίδιοι στέλνουν τα ανήλικα παιδιά τους για να κάνουν την δουλειά, ξέροντας ότι και να τα πιάσουν οι αστυνομικοί αυτά, μετά από λίγο θα είναι έξω λόγω ηλικίας.

Οι κάτοικοι της Εγλυκάδας είναι αγανακτισμένοι αφού το πρόβλημα είναι χρόνιο και η πολιτεία μαζί με την αστυνομία δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μια λύση.

Πηγή