Πάτρα: Από το πρωί στο… κουρμπέτι – Σε έξαρση η υπαίθρια πορνεία.Ανήλικα κορίτσια “ψαρεύουν” ηλικιωμένους

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Βγαίνουν στο… κουρμπέτι από τις πρώτες πρωινές ώρες οι ανήλικες Ρομά που ψάχνουν για ηλικιωμένους πελάτες, σε διάφορα μέρη στο κέντρο της Πάτρας.

Το φαινόμενο της υπαίθριας πορείας όχι μόνο δεν έχει εκλείψει, αλλά αντίθετα βρίσκεται σε έξαρση και συμβαίνει πλέον μπροστά στα μάτια μας, χωρίς κανείς να δίνει τόση μεγάλη σημασία, βλέποντάς το σαν ρουτίνα.

Οι ανήλικες Ρομά, στην ηλικία των 12, 13 ή και 14 ετών που συνοδεύονται συνήθως από μία μεγαλύτερη κοπέλα, πιάνουν… δουλειά από νωρίς το πρωί ξέροντας ότι το «πελατολόγιο» τους, εκείνη την ώρα θα πίνει κάπου τον καφέ του.

Οι πελάτες τους είναι συνταξιούχοι, παππούδες ηλικίας από 65 ετών και πάνω, σαν και αυτούς που συζητάνε στα παγκάκια και στα καφενεία για τα πολιτικά και για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Τα κορίτσια Ρομά τους πλησιάζουν, τους χαϊδεύουν, τους λένε την τιμή και τι προσφέρουν (ξεκινά από τα 5 και φτάνει έως τα 10 ευρώ) και στη συνέχεια τους δίνουν ραντεβού σε ένα απόκρυφο μέρος, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του κόσμου.

Οι περιοχές που οι ανήλικες Ρομά «ψαρεύουν» πελάτες είναι στην πλατεία Γεωργίου, κάτω από τις στοές του θεάτρου Απόλλων, στα παγκάκια της πλατείας Όλγας, στα Ψηλαλώνια, στην Τριών Ναυάρχων, αλλά και στην πλατεία Ελευθερίας.

Με λίγα λόγια έχουν απλώσει τα δίχτυα τους παντού…

Πηγη