ΠΑΤΡΑ: Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατεδαφίζονται 8 καταστήματα στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Είναι πλέον οριστικο. Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της κατεδάφισης βρίσκονται οκτώ καταστήματα αναψυχής στην παραλιακή ζώνη της Ηρώων Πολυτεχνείου, μετά από τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ. Το θέμα είχε προκύψει πριν μερικούς μήνες, όταν είχε αποκαλυφθεί η απόφαση, όμως πλέον φαίνεται πως ο Δήμος δεν γλιτώνει την κατεδάφιση.

Αυτά τα καταστήματα κρίθηκαν παράνομα και αυθαίρετα και μάλιστα έχει επικυρωθεί από τον Οκτώβριο του 2017 το πρωτόκολλο κατεδάφισής τους, χωρίς να το γνώριζε κανείς.

Τα καταστήματα αυτά, τα οποία για χρόνια νοίκιαζε ο ΟΛΠΑ και τώρα ο Δήμος, βρίσκονται αντιμέτωπα με την κατεδάφιση, καθώς για χρόνια δεν έχει οριοθετηθεί η χερσαια ζώνη στην Ηρώων Πολυτεχνείου και παραμένει ίδια από όταν εκεί έφτανε η θάλασσα.

Τώρα ο Δήμος για να παραλάβει το θαλάσσιο μέτωπο, βάζει απ’ όλα ότι πρέπει να το παραλάβει «καθαρό», καθώς θα πρέπει να οριοθετηθεί εκ νέου η χερσαία ζώνη στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου, γιατί με το υφιστάμενο καθεστώς η γραμμή οριοθέτησής του περνάει «πάνω» από καταστήματα και κτίσματα.

Η οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα αναμένεται να είναι χρονοβόρα και με αμφίβολα αποτελέσματα, καθώς θα πρέπει να γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή