Πάτρα: Μπαίνουν σε εφαρμογή οι «κυψέλες» πολιτισμού στις γειτονιές και στις συνοικίες

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Τι αναφέρει στο patrasevents.gr o Βασίλης Θωμόπουλος για το εγχείρημα του Πολιτιστικού Οργανισμού

«Κυψέλες» πολιτισμού ετοιμάζει ο δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, σε μία προσπάθεια να εξαπλώσει πολιτιστικές δράσεις στις γειτονιές και στις συνοικίες της Πάτρας.

Ήδη τα πρώτα δειλά βήματα έχουν γίνει μέσα από την λειτουργία εικαστικού εργαστηρίου και ωδείου στο Ρίο και στα Βραχνέικα, με τους αρμόδιους του Πολιτιστικού Οργανισμού να επιζητούν να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες στην υλοποίηση του εγχειρήματος τους.

Σε αυτή την βάση βρίσκονται στην αναζήτηση χώρων που θα στεγάσουν τις πολιτιστικές «κυψέλες» ενώ το όλο εγχείρημα θα σχετίζεται και με τα λαϊκά εστιατόρια – στέκια που αναμένεται να υλοποιήσει ο δήμος μέσα στο επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από τις Εργατικές Κατοικίες των Ζαρουχλείκων.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος, μιλώντας για το ζήτημα στο patrasevents.gr τονίζει τα εξής: «Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι να εξαπλώσουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου στις συνοικίες και στις γειτονιές της Πάτρας.

Η αρχή γίνεται μέσα από την ζωγραφική και την μουσική, όμως πρόθεση μας είναι να προχωρήσουμε και άλλες μορφές πολιτιστικών δραστηριοτήτων στις γειτονιές στο άμεσο μέλλον. Όμως ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για περισσότερα πράγματα.

Το εγχείρημα τώρα ξεκινά και πρέπει να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αρκετές δυσκολίες που ήδη υπάρχουν και άλλες που αναμένεται να προκύψουν στη συνέχεια»

Πηγή