Πάτρα: Χιλιάδες οι αιτήσεις για την 3Κ/2018 – Αναγκάζουν τους υποψηφίους να πληρώνουν για θεωρήσεις

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Γραφειοκρατία και ταλαιπωρία για τους ενδιαφερόμενους που ζητούν μία θέση στο δημόσιο

Χιλιάδες αιτήσεις έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα για την προκήρυξη 3Κ και τις μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με εκατοντάδες ενδιαφερόμενους που θέλουν να προσληφθούν στο δημόσιο, δεν μπορούν να μπουν εύκολα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ η οποία είναι αρκετά αργή -προφανώς από την μεγάλη επισκεψιμότητα- και έτσι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν με τις ώρες προκειμένου να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Πέρα όμως από την διαδικτυακή ταλαιπωρία οι ενδιαφερόμενοι έχουν να υποστούν και τις δεκάδες διαδικασίες που τους αναγκάζει η γραφειοκρατία, μέχρι έως ότου συμπληρώσουν το φάκελο με όλα αυτά τα χαρτιά που απαιτεί η προκήρυξη.

Αυτό όμως που έχει εξοργίσει τους πτυχιούχους και τους κατόχους διπλωμάτων ξένων γλωσσών και υπολογιστών, είναι ότι ο ΑΣΕΠ τους υποχρεώνει να έχουν τα πτυχία τους και τα διπλώματα τους, μεταφρασμένα και με υπογραφή δικηγόρων.

Κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι εξαναγκάζονται να δώσουν για να έχουν συμπληρωμένο τον φάκελο τους, ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 20 και των 60 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των πτυχίων και των διπλωμάτων που θεωρεί κάποιος.

Σημειώνουμε ότι ήδη για τους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες μέρες (για τους ΠΕ και τους ΤΕ λήγει στις 13 Μαρτίου, για τους ΔΕ στις 9 του μήνα) ενώ για τους ΥΕ θα ξεκινήσουν στις 8 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 23.

Πηγή