Πάτρα: Χιλιάδες τα ειδοποιητήρια των τραπεζών προς τους δανειολήπτες

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Ταχυδρομικά και συστημένα…

Πάνε και έρχονται τα ειδοποιητήρια των τραπεζών προς τους Πατρινούς για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πρόκειται για τα σημειώματα που αποστέλλονται ταχυδρομικά και συστημένα στους δανειολήπτες εκείνους που δεν ανταποκρίνονται στις δόσεις τους, με αποτέλεσμα τα δάνεια τους να έχουν «κοκκινίσει».

Οι διανομείς των ΕΛΤΑ παραδίδουν καθημερινά 1.200 επιστολές με ειδοποιητήρια τραπεζών στους Πατρινούς δανειολήπτες, ζητώντας από αυτούς να βάλουν τις απαραίτητες υπογραφές και τα στοιχεία παραλαβής τους.

Οι λίστες με τους ασυνεπείς δανειολήπτες που καλούνται να εκτυπώσουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο έργο της διανομής των επιστολών, αυξάνονται από μήνα σε μήνα.

Οι τράπεζες καλούν μέσω των ειδοποιητηρίων, τους «κόκκινους» δανειολήπτες μέσα σε διάστημα 15 ημερών να σπεύσουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους ή να πληρώσουν τους διακανονισμούς που ήδη έχουν συμφωνήσει.

Το θέμα και η συνεχής αύξηση των ειδοποιητηρίων δείχνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι οποίοι έπαιρναν την περίοδο των «παχιών αγελάδων» δάνεια που οι τράπεζες μοίραζαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα την εποχή της ύφεσης να έχουν καταλήξει χρεωμένα και έτσι να κινδυνεύουν να χαθούν σπίτια και περιουσίες.

Πηγή