Πάτρα – Οι δρόμοι του κρασιού οδηγούν στην Achaia Clauss! (video)

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Ξενάγηση σε ένα ιστορικό οινοποιείο!

H Achaia Clauss βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss, που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρεία εξαγωγής σταφίδας. Σε μία από τις εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή και εντυπωσιάστηκε από το μαγευτικό τοπίο. Αρχικά αγόρασε ένα αμπέλι 60 μόλις στρεμμάτων και τελικά δημιούργησε το Κάστρο-Οινοποιείο που διατηρείται έως σήμερα.

Το γλυκό κόκκινο κρασί που πρωτοπαρήγαγε ο Gustav Clauss το 1873, ονομάστηκε «Μαυροδάφνη», προς τιμήν της Ελληνίδας αγαπημένης του με τα όμορφα μαύρα μάτια, της Δάφνης, που πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο Gustav Clauss θεωρείται ο ιδρυτής και καθιερωτής του θεσμού του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, κατόπιν της επισκέψεως της Πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας το 1885, για χάρη της οποίας μάλιστα ονόμασε το Κελλάρι «Αυτοκρατορικό» (Imperial Cellar).

Τι θα δείτε στην Achaia Clauss;

Πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, ιστορικά κτίρια, κελάρια γεμάτα με υπερμεγέθη βαρέλια, το καθένα με τη δική του ιστορία, καθώς είναι αφιερωμένα σε ιστορικές προσωπικότητες, εκκλησάκια, προτομές, παραδοσιακά εργαλεία στο οινοποιείο, βραβεία απ’ όλο τον κόσμο, φωτογραφίες και βιβλία, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να γνωρίσει στο κτήμα Achaia Clauss στην Πάτρα.

Ο Γιώργος Πίττας έκανε μια επίσκεψη στο οινοποιείο της Πάτρας για χάρη της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide, που δημιουργήθηκε για να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία στο σύνολό της.

Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο Youtube:

Achaia Clauss – Πάτρα: Οι δρόμοι του κρασιού