Πάτρα: Έχει “στεγνώσει” η αγορά – Υπάρχουν μαγαζιά που δεν κάνουν ούτε “σεφτέ”

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Ίσως και μία από τις χειρότερες περιόδους του χρόνου από το Καρναβάλι και μετά…

«Κλάμα» επικρατεί στην αγορά της Πάτρας, με τα «λουκέτα» να εμφανίζονται κάθε τόσο σαν «μανιτάρια» και τα καταστήματα που κινδυνεύουν να βρεθούν, μπροστά σε ένα τέτοιο σενάριο να είναι δεκάδες.

Λίγο πριν από την Πασχαλινή περίοδο και τα πράγματα είναι απογοητευτικά για τους επαγγελματίες, στην Πάτρα. Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο και μετά, δηλαδή ύστερα από το τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού, η ήδη κακή κατάσταση για τα μαγαζιά έγινε ακόμα χειρότερη.

Σε πολλά από τα καταστήματα που βρίσκονται ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας υπάρχουν μέρες που δεν κάνουν ούτε σεφτέ. Επαγγελματίες σε διάφορους χώρους που έχουν καταστήματα με την δική τους διαδρομή στον κλάδο, χτίζοντας όλα αυτά τα χρόνια ένα όνομα, δεν κρύβουν στις μεταξύ τους συζητήσεις τις ανησυχίες και τον έντονο προβληματισμό τους.

Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση; Τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα, σε όλους τους κλάδους, όχι μόνο στα καταστήματα εμπορίου, αλλά ακόμα και σε αυτά που πουλούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ποτά, γραφικές ύλες κλπ.

Η αγορά έχει στεγνώσει και πολλοί από τους επαγγελματίες μιλούν για την χειρότερη περίοδο του χρόνου, ελπίζοντας ότι η περίοδος που έρχεται θα είναι καλύτερη. Το ζήτημα είναι ποιοι θα μπορέσουν να αντέξουν…

Πηγή