Πάτρα: Ενορίες ναυλώνουν πούλμαν για το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος

Μπροστάρης η τοπική Εκκλησία στις κινητοποιήσεις για την Μακεδονία

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται στην Πάτρα εν όψει του συλλαλητηρίου που πρόκειται να γίνει στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Όπως είχε γράψει το patrasevents.gr δεν θα είναι είναι λίγοι οι Πατρινοί που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, με σκοπό να διαδηλώσουν για την Μακεδονία, απαιτώντας από την ηγεσία της χώρας να μην ενδώσει στο θέμα των Σκοπίων, συμφωνώντας σε ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Μπροστάρης σε όλη αυτή την κινητοποίηση είναι η Εκκλησία, με αρκετές ενορίες να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και να ναυλώνουν πούλμαν που θα μεταφέρουν τους Πατρινούς στην πλατεία Συντάγματος.

Ήδη δύο ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών έχουν προχωρήσει στην ναύλωση λεωφορείων. Πρόκειται για τον ενορία του Αγίου Νικολάου της Πάτρας, όπου ανήκει ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και η ενορία των Ιερών Ναών του Αγίου Αντωνίου και Χαραλάμπους στην Κρύα Ιτεών Πατρών.

Πούλμαν ναυλώνει και η Χριστιανική Εστία Πατρών, (αναχώρηση 9.30 το πρωί στην οδό Μιαούλη και Κορίνθου) με το κόστος συμμετοχής να είναι στα 15 ευρώ μαζί με την επιστροφή.

Ανάλογη πρωτοβουλία ενδέχεται να πάρει και η ενορία του Απόστολου Παύλου, ενώ είναι σίγουρο ότι μέχρι την Κυριακή θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες αναγγελίες από εκκλησίες της Πάτρας.

Στην ενορία του Αγίου Νικολάου, η αναχώρηση θα γίνει στις 9:30 π.μ. της Κυριακής 4/2/2018 (Θ. Λειτουργία: Ι. Ν. Εισοδίων, 5:30-8:15 πμ). Δηλώσεις συμμετοχής: Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών – Υπεύθυνος: π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, τηλ.: 2610-275022, 6945-377621, e-mail: agotsopo@gmail.com.
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (διευκόλυνση σε περίπτωση οικονομικής δυσκολίας), όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Στην ενορία του Αγίου Αντωνίου και Χαραλάμπους η αναχώρηση θα γίνει στις 10:15. Δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ιωάννη Δημητρόπουλο, τηλ. επικοινωνίας: 6936 581661. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.