ΠΑΤΡΑ: Επέστρεψε το λευκό βαν που «τρομοκρατεί» την Εγλυκάδα – ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

 Επέστρεψε το λευκό βαν που τρομοκρατούσε πριν από λίγο καιρό την περιοχή της Εγλυκάδας και των Συνόρων στην Πάτρα και μάλιστα πιο… δραστήριο, καθώς κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν σκηνές ύποπτων κινήσεων που έχουν σημάνει συναγερμό, ιδίως στο γυναικείο πληθυσμό, αλλά και σε ηλικιωμένους.

Το συγκεκριμένο βαν το οποίο διαθέτει και φάρο, είθισται να κυκλοφορεί βραδινές ώρες και μοιραία  έλκει την προσοχή καθώς δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο ένα βαν με έναν φάρο στην οροφή, ο οποίος δίνει την εντύπωση αστυνομικού οχήματος, αλλά σαφώς δεν είναι. Κι αν είναι η εικόνα του είναι  ικανή να προκαλέσει από μόνη της  την προσοχή και ακολούθως την ανησυχία, η δράση των επιβατών του είναι αυτή που κάνει το μικρό βαν να αποτελεί θέμα συζήτησης ξανά στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο άσπρο βαν επιβαίνουν τρεις νεαροί και ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40-45 ετών.

Το βαν κινείται αργά δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται σε ρόλο διερευνητικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί οι νεαροί  επιβάτες του να κατεβαίνουν, να  χτυπάνε τα κουδούνια (σε ώρες βραδινές αλλά και μεταμεσονύκτιες) και να ισχυρίζονται απευθυνόμενοι στους αγουροξυπνημένους κατοίκους πολυκατοικιών, είτε ότι είναι αστυνομικοί και θέλουν να κάνουν έρευνα, είτε ότι ψάχνουν κάποιον και ζητούν να τους ανοίξουν γιατί δεν ακούει το κουδούνι και το θέμα είναι επείγον.

Το συγκεκριμένο βαν είχε αναστατώσει ξανά την περιοχή τον περασμένο Απρίλιο, με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους. Μετά τη γνωστοποίηση της δράσης του εξαφανίστηκε για μήνες. ενώ επανήλθε την περίοδο της αποκριάς, ιδίως δε το βράδυ του τελευταίου τριημέρου.

Η επιστροφή του μάλιστα, συμπίπτει με την δημοσιοποίηση του συναγερμού που έχει σημάνει στην Αθήνα στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας όπου έχει προκληθεί θόρυβος από ένα βαν επίσης λευκό το οποίο πλησιάζει γυναίκες και το οποίο θεωρείται ύποπτο για απαγωγές.

Ωστόσο στην περίπτωση της Εγλυκάδας και των Συνόρων, δεν έχει υπάρξει τέτοιο κρούσμα, παρενόχλησης.

Κάποιοι εκτιμούν ότι ίσως πρόκειται για φαρσέρ, ενώ άλλοι υποπτεύονται ότι πρόκειται για Ρομά, που είναι πιθανόν να  έχουν στόχο να πείσουν τους κατοίκους να ανοίξουν την κεντρική πόρτα  προκειμένου να μπουν και να «ξαφρίσουν» διαμερίσματα που έχουν εντοπιστεί άδεια μετά από παρακολούθηση των ενοίκων τους.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται αυξημένη προσοχή.

Πηγή