Πάτρα: Ετοιμάζονται για τις αντιδρομήσεις και την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Το έργο θα προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος και ο χάρτης του ιστορικού κέντρου θα αλλάξει

Η εντολή είναι ρητή από την δημοτική αρχή προκειμένου να ξεκινήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα οι εργασίες που θα αλλάξουν τον χάρτη του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Η αρχή θα γίνει μέσα από τις αντιδρομήσεις της Κανακάρη και της Κορίνθου, με τον δήμο να παραμερίζει τις αντιδράσεις των κατοίκων, όμως με τις πληροφορίες να θέλουν να εξετάζει το ζήτημα με τα λεωφορεία και την πρόταση του ΚΤΕΛ.

Πρόταση που έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας λωρίδας στην οδό Κορίνθου που θα κινείται αντίθετα από τα οχήματα. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί. Εκείνο που προέχει είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες που έχουν να κάνουν με την αντιδρόμηση των δύο αυτών κεντρικών δρόμων της Πάτρας.

Εργασίες όπως οι αλλαγές στις πινακίδες και η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών. Το μεγαλύτερο βάρος όμως των τεχνικών υπηρεσιών θα δοθεί στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.

Οι εργασίες που έχουν να κάνουν με την αντιδρόμηση της Κορίνθου και της Κανακάρη πρέπει να γίνουν άμεσα έτσι ώστε να ξεκινήσει το έργο της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος μέσα στο καλοκαίρι του 2018 και ο δήμος έτσι να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί από το ύψος της Αράτου έως την Γούναρη και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε πλάτος πεζόδρομος της Πάτρας. Από εκεί και πέρα και εφόσον ξεκινήσει το έργο της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος, αναμένεται σταδιακά να ξεκινήσουν και οι εργασίες που έχουν να κάνουν με την αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Στην δημοτική αρχή θέλουν να κάνουν άμεσα βήματα, όχι όμως βιαστικά, ξέροντας όμως ότι έχουν να αντιμετωπίσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και όλα εκείνα τα εμπόδια που εμφανίζονται από τους κεντρικούς μηχανισμούς, όταν είναι να ξεκινήσει ένα έργο.

Όμως το έργο θα γίνει, θα προχωρήσει και το σίγουρο είναι ότι ο χάρτης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα αλλάξει.

Πηγή