Πάτρα: Φοιτητής ιατρικής καταγγέλλει επίθεση από μέλη της ΚΝΕ στους χώρους του Πανεπιστημίου!

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών της ιατρικής σχολής 

Επίθεση από μέλη της ΚΝΕ καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλους της ΔΑΠ.

Η επίθεση, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην καταγγελία που δημοσιεύει το foititikanea έγινε το πρωί της Δευτέρας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Συγκεκριμένα όπως αναφέρονται στην καταγγελία: «3 μέλη της ΚΝΕ, μεταξύ των οποίων και εκλεγμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής, επιτέθηκαν στον εκλεγμένο Πρόεδρο των Φοιτητών Ιατρικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα συγκεκριμένα μέλη της ΚΝΕ (Ρ.Κ., Ν.Μ. και Σ.Δ.) τοποθέτησαν προπαγανδιστική και υβριστική αφίσα τους επάνω σε αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την οποία ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου κατέβασε και κατόπιν δέχθηκε απειλές για τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, λεκτικές ύβρεις εναντίον και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τον ακαδημαϊκό χώρο.

Σαν να μην έφταναν αυτά μια εκ των τριών μελών της ΚΝΕ χαστούκισε στο πρόσωπο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αφού ολοκληρώθηκε το περιστατικό εμφανίστηκε ο Επικεφαλής της ΠΚΣ στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνέχισε τους άνευ λόγου τραμπουκισμούς εναντίον του μέλους της παράταξής μας.

Το περιστατικό αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά είναι μία ακόμα ατράνταχτη απόδειξη ότι τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης δεν μπορούν να «σταθούν» με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εντός του Φοιτητικού Κινήματος. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους αυτήν την συμπεριφορά, η οποία δεν πλήττει απλώς την παράταξη μας αλλά πολύ περισσότερο συνιστά μια βάναυση και ντροπιαστική προσβολή για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Επαναλαμβάνουμε με μεγαλύτερη ένταση και την ίδια ακλόνητη αποφασιστικότητα την πρόταση που για χρόνια έχουμε στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Άμεση εφαρμογή του νόμου που εκτρέφει τέτοιες ολοκληρωτικές συμπεριφορές. Δεν μας φοβίζει τίποτα, συνεχίζουμε να μαχόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο που θα ανήκει σε όλους και η Ελευθερία των Ιδεών δεν θα πέφτει θύμα των δήθεν υπερασπιστών της, οι οποίοι την καταπατούν και την παραβιάζουν με κάθε ευκαιρία».

Πηγή