Πάτρα: Οργάνωση για τη δημιουργία άμυνας, απέναντι στις επιθέσεις των πλειστηριασμών!

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Τα τρία επίπεδα που θα κινηθεί το μέτωπο των πολιτών από εδώ και στο εξής…

Μπορεί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να έχουν απελευθερωθεί πλήρως, όπως φάνηκε και μέσα από την διαδικασία που έγινε με το ξενοδοχείο και το οικόπεδο στα Καλάβρυτα από κάποιο συμβολαιογραφείο της Αθήνας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το μέτωπο των πολιτών θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Το αντίθετο. Οι αντιδράσεις των πολιτών κατά των πλειστηριασμών αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυναμικές, όμως θα κινηθούν, πέρα από τις συγκεντρώσεις μπροστά από το Ειρηνοδικείο, και σε άλλα τρία μέτωπα.

Το πρώτο αφορά τις πιέσεις προς τους συμβολαιογράφους που θα κινούν αυτές τις διαδικασίες. Το δεύτερο έχει να κάνει σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και κεντρικής ηγεσίας, ενώ το τρίτο θα είναι και το πιο δυναμικό από όλα.

Είναι το μέτωπο κατά των εξώσεων, με τους εθελοντές, τους αλληλέγγυους, τους συλλόγους και τους πολίτες να εναντιώνονται κατά την διάρκεια της διαδικασίας του αποτελέσματος που έχει φέρει ο κάθε πλειστηριασμός.

«Οι αντιδράσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες» τονίζει με σιγουριά ο Τάσος Νικολουδάκης της ΕΚΠΟΙΖΩ, μιλώντας στο patrasevents.gr: «γιατί θα αφορούν δραματικές καταστάσεις και γεγονότα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει στην χώρα, με ένστολους να βγάζουν από τα σπίτια τους οικογένειες και ανθρώπους που θα είναι σε αδυναμία να υπερασπίσουν την περιουσία τους».

Το σημαντικό λοιπόν στα νέα μέτωπα που θα «κτιστούν» κατά των πλειστηριασμών είναι η οργάνωση και η επικοινωνία. Ο κ. Νικολουδάκης τονίζει: «Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, είτε απειλούνται από εξώσεις, είτε έχουν υποστεί τον εξευτελισμό των πλειστηριασμών, είναι να οργανωθούν, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να σχηματίσουν τις άμυνές τους απέναντι στις επιθέσεις που πρόκειται να έρθουν».

Πηγή