Πάτρα: Ποιος είναι ο Αστυνομικός που αψηφά τον κίνδυνο χαρίζει ζωή και δέχθηκε επίθεση από μαινόμενο οδηγό

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Η αρτιότητα του χαρακτηρά του, η ευγένεια του και πάνω απ΄όλα η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος για προσφορά στον συνάνθρωπο…
με αυτοθυσία, τον έχει αναδείξει σ ένα από τα ικανότερα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, την ώρα μάλιστα που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για το ήθος και τη συνέπεια του.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Πατέντα, που το απόγευμα της Μ. Τρίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με το μαίνος 70χρονου οδηγού αυτοκινήτου που δεν δίστασε να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει. Συγκεκριμένα ο ηλικιωμένος χτύπησε τον Αστυνομικό με το κεφάλι στο πρόσωπο!

Όλα συνέβησαν όταν ο νταής οδηγός, σταθμεύσε σε θέση ΑμεΑ επί της οδού Μαιζώνος. Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, αφού είχαν επιδόσει κλήση αφαιρούσαν τις πινακίδες από το όχημα του. Η θεά των Αστυνομικών εξόργισε τον ηλικιωμένο και τους επιτέθηκε. Στο σημείο έσπευσαν για ενίσχυση άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο μαινόμενος 70χρονος, δεν πτοήθηκε αντιθέτως άρχισε να εξυβρίζει τους Αστυνομικούς και να να χτυπά στο πρόσωπο τον Κωνταντίνο Πατέντα, ενώ κατά τη σύλληψη του συνέχιζε να κλωστά και να βρίζει.

Τελικώς προσήχθη στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης, αντίστασης, απείθειας και εξύβρισης. Μήνυση στον 70χρονο υπέβαλλε και ο Αστυνομικός Κωνσταντίνος Πατέντας, ο οποίος μετά την πρωτοφανή επίθεση μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ

Ο Πατρινός Αστυνομικός έχει βραβευθεί για τις σωτήριες ενέργειες του από την ΕΛ.ΑΣ, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών τις Αστυνομικές Ενώσεις και όχι μόνο.

Το 2013 βραβεύθηκε ως ο Τροχονόμος της χρονιάς, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.)και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.)

Το 2013 βραβεύθηκε μαζί με τον συνάδελφο του Ανδρέα Κάππο, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για παροχή βοήθειας και διάσωση παιδιού 17 μηνών από βέβαιο πνιγμό και την μετοφορά του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.  Το ίδιο έτος είχαν επέμβει σε ένα ακόμα περιστατικό, σώζοντας την μικρή Χριστίνα η οποία παραλίγο να πνιγεί από μία πατάτα που είχε «κολλήσει» στο λαιμός της.

Το 2016 με αυτοθυσία μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου πολυκατοικίας στις εργατικές κατοικίες Ιτεών και με μόνο του όπλο το θάρρος του και μια βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπό του προσπάθησε με μηδενική ορατότητα, να σώσει 8χρονο ΑμεΑ που είχε εγκλωβιστεί στο δωμάτιό του. Ο νεαρός Αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα.
Πηγή