Πάτρα – Πρόσφεραν παπούτσια στον μικρό Κωνσταντίνο και επέστρεψε στο σχολείο!Μεγάλη η ανταπόκριση των Πατρινών στο κάλεσμα του «Φωτεινού Αστεριού»

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Επέστρεψε κανονικά στο σχολείο του ο μικρός Κωνσταντίνος, ο οποίος λόγω έλλειψης των κατάλληλων παπουτσιών, ντρεπόταν να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματά του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το “Φωτεινό Αστέρι”, η ανταπόκριση των Πατρινών και όχι μόνο στο κάλεσμα της εθελοντικής οργάνωσης, ήταν πάρα πολύ μεγάλη κι έτσι μέσα σε ελάχιστες ώρες προσφέρθηκαν αρκετά ζευγάρια στον μικρό, ο οποίος δεν ντρέπεται πλέον να μπει και πάλι στην τάξη και να παρακολουθήσει τα μαθήματα του.

Οι ανάγκες του μικρού, σε αυτό το επίπεδο καλύφθηκαν όμως τα προβλήματα της οικογένειας δεν σταματούν εκεί. Και αυτό γιατί και οι δύο γονείς του Κωνσταντίνου είναι άνεργοι με αποτέλεσμα να έχουν ελλείψεις σε ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας πριν λίγες ημέρες «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Φωτεινού Αστεριού, Χρήστος Σπηλιόπουλος:

«Είναι μια οικογένεια την οποία βοηθούσαμε και στο παρελθόν. Είναι από τις οικογένειες που είναι πολύ υπερήφανες και δεν εξωτερικεύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Όταν έφτασαν σε αυτό το σημείο να μην μπορεί να πάει το παιδί στο σχολείο, μας μίλησαν. Και δεν είναι η μοναδική οικογένεια αυτή έχουμε πολλές περιπτώσεις με προβλήματα με μικρότερα παιδιά που δεν τα στέλνουν στο σχολείο γιατί δεν έχουν ούτε καν το κολατσιό τους. Τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται τραγικά».

Βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πάτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα του μικρού Κωνσταντίνου όχι τόσο, όπως αναφέρουν, για να βρεθούν 1-2 ζευγάρια παπούτσια, αλλά για να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να θυμίζουν ότι η ανέχεια και η φτώχεια είναι ακόμα εδώ.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Κι μας η ανακοίνωση δεν ήταν για το ζευγάρι τα παπούτσια, μπορούσαμε να το καλύψουμε άνετα, ήταν για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Να πούμε στον κόσμο ότι τα πράγματα δεν έχουν ακόμα καλυτερεύσει», δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Πηγή