ΠΑΤΡΑ: «Ρινγκ» η Παθολογική του Νοσοκομείου Ρίου – Εκτοξεύτηκαν μπουκάλια εναντίον υψηλά ιστάμενου γιατρού

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Σκηνές απείρου κάλλους το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημαικού Νοσοκομείου του Ρίου με πρωταγωνιστές ένα νεαρό ζευγάρι που μετέτρεψε το διάδρομο σε… ρίνγκ, και τον υψηλά ιστάμενο γιατρό σε … σάκο του μποξ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ασθενής ο οποίος περίμενε στο διάδρομο εμφανώς καταβεβλημένος, με εικόνα που παρέπεμπε σε βαριά πάσχοντα, ηλικίας γύρω στα 35, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, άρχισε να φωνάζει μέχρι που μπήκε ξαφνικά ως μαινόμενος ταύρος, με το καροτσάκι μέσα στο γραφείο του γιατρού, (o oποίος προέρχεται από παραπλήσια της Παθολογικής, κλινική) ζητώντας κάτι σχετικά με οξυγόνο, προφανώς εκνευρισμένος από την αναμονή. Όσοι έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα έξω από το γραφείο, άκουγαν φωνές και ήχους που παρέπεμπαν κάθε άλλο παρά σε καλό κλίμα, καθώς ο ασθενής έβριζε τον γιατρό με χαρακτηρισμούς που δεν θα τους έλεγες κόσμιους.

Μετά την ένταση εντός του γραφείου όπου εκτιμάται ότι βρισκόταν άλλος ασθενής και εξεταζόταν, ο υψηλά ιστάμενος γιατρός, έβγαλε τον μαινόμενο νεαρό έξω και έκλεισε την πόρτα, γεγονός που εξελήφθη ως αιτία πολέμου από το ζευγάρι. Τότε ήταν που άρχισαν τα όργανα με τους αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής να νομίζουν στην αρχή ότι ο ασθενής θα χειροδικήσει εναντίον της συζύγου που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει για να δεχθεί και αυτή σπρωξιές, μπρος στα έκπληκτα μάτια γιατρών, νοσοκόμων και ασθενών.

Ωστόσο, μετά από λίγα λεπτά το ζευγάρι άρχισε να βρίζει από κοινού τον γιατρό, ο οποίος όταν βγήκε έξω, δέχθηκε δριμεία φραστική επίθεση από την σύζυγο σε άπταιστα γαλλικά. Η «μάχη» ξεκίνησε όταν ο γιατρός εκνευρισμένος έπιασε το χέρι της γυναίκας που του έκανε επιθεση και την ταρακούνησε για να σταματήσει τον παροξυσμό.

Ήταν η στιγμή που ο διάδρομος της Κλινικής μετατράπηκε σε ρινγκ, με το ζευγάρι να εκτοξεύει εναντίον του γιατρού πλαστικά μπουκάλια, καθετήρα και ό,τι άλλο έβρισκε, (κάποιο εξ αυτών τον βρήκε στο κεφάλι) αλλά και να χειροδικεί με σπρωξιές, επιτιθέμενο, ενώ οι υπόλοιοι ασθενείς απομακρύνονταν τρέχοντας προκειμένου να μην τους πάρει καμιά …αδέσποτη.

Ο γατρός έτρεξε να μπει μέσα στο γραφείο του και επέστρεψε μετά απο λίγο με δύο άτομα σεκιούριτι, στιγμή κατά την οποία  το ζευγάρι είχε αναχωρήσει απειλώντας ότι θα φέρει τα κανάλια. Σκηνές παραφροσύνης στα ελληνικά νοσοκομεία, με γιατρούς και ασθενείς στο ρόλο του θύματος, οι μεν έχοντας να αντιμετωπίσουν πέρα από τον όγκο της δουλειάς και επιθέσεις από οργισμένους ασθενείς και συγγενείς που δεν έχουν πάντα τους καλύτερους τρόπους, οι δε καλούμενοι να διαχειριστούν τον Γολγοθά της αναμονής στο διάδρομο την ώρα που οι δυνάμεις τους τους εγκαταλείπουν.

 Γιώτα  Κοντογεωργοπούλου

dete.gr