Πάτρα: Η σκόνη έστειλε πολλούς για εξετάσεις στο νοσοκομείο.Έντονα προβλήματα δύσπνοιας λόγω των συνθηκών… Σαχάρας

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Μπορεί στην Κρήτη να κυκλοφορούσαν με μάσκες στους δρόμους εξαιτίας της σκόνης από την Αφρική που είχε στην κυριολεξία σκεπάσει το νησί, όμως και στην Πάτρα τα προβλήματα που δημιούργησαν οι συνθήκες Σαχάρας ήταν πολλά.

Δεκάδες ήταν τα περιστατικά πολιτών που πήγαν για να εξεταστούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, έχοντας έντονα προβλήματα δύσπνοιας και δυσφορίας.

Παράλληλα οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για να μεταφέρουν συμπολίτες που είχαν έντονη δυσφορία και δεν μπορούσαν να πάνε από μόνοι τους στο νοσοκομείο για να εξεταστούν ήταν και αυτές αρκετές.

Οι περισσότεροι από αυτούς που ένιωσαν δυσφορία και δύσπνοια είναι άτομα με χρόνια προβλήματα, όμως το παχύ στρώμα σκόνης επηρέασε και αρκετούς ακόμα πολίτες που δεν είχαν ποτέ προβλήματα υγείας.

Το όλο θέμα σχολιάστηκε έντονα στα social media, αφού το… πούσι της σκόνης είχε εξαφανίσει το Παναχαϊκό και την Παλιοβούνα. Ευτυχώς η βροχή που έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν το αντίδοτο στην σκόνη, όμως τα καιρικά φαινόμενα που θυμίζουν τροπικό κλίμα, θα συνεχιστούν σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις και το Σαββατοκύριακο.

 

Πάτρα: Η σκόνη έστειλε πολλούς για εξετάσεις στο νοσοκομείο