Πάτρα: Σκότωσαν την οικογένειά του λίγο πριν σκοτωθεί στη συμπλοκή – Έρευνες για τον δράστη

Σκοτώθηκε λίγα 24ωρα, αφότου ο ISIS σκότωσε την οικογένειά του. Ο λόγος για τον 20χρονο Αφγανό μετανάστη, ο οποίος πυροβoλήθηκε κατά λάθος, από 27χρονο ομοεθνή του, στην παραλιακή της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι, στη διάρκεια συμπλοκής, μεταξύ ομάδων μεταναστών. Αυτό αναφέρει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών της Πάτρας. Σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων:

“Μόνο η νομιμοποίηση και η θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των προσφύγων διασφαλίζει τόσο τους/τις πρόσφυγες, όσο και τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες. Ο πρόσφατος φόνος νεαρού πρόσφυγα στο εργοστάσιο Λαδόπουλου (που κατά τραγική ειρωνεία συνέβη λίγες ημέρες μετά την εξόντωση της οικογένειάς του από τον ISIS) έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δημόσια συζήτηση για την κατάσταση των προσφύγων στην Πάτρα και τις πολιτικές αντιμετώπισης του ζητήματος. Το απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο αυτό έγκλημα, του οποίου η αστυνομική πλευρά έχει ήδη πάρει το δρόμο της, έδωσε αφορμή να πληθύνουν οι φωνές αξιωματούχων και παραγόντων, που «αναγνωρίζουν μεν το προσφυγικό δράμα», αλλά, σε ό,τι αφορά στην Πάτρα, η προκρινόμενη λύση εξαντλείται στην απαίτηση μεταφοράς των προσφύγων σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να μη διαταράσσεται η λειτουργία του λιμανιού της πόλης.

Την ίδια ώρα η αστυνομία με αποτυπώματα και φωτογραφία του δράστη διενεργεί αναζητήσεις εκτός Πατρών και Αχαΐας, ανά την Ελλάδα, για τον εντοπισμό του 27χρονου που φέρεται να πυροβόλησε τον 20χρονο.Μετά τον θάνατό του μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ για νεκροψία – νεκροτομή και σχετικά γρήγορα παρελήφθη η σορός του.

Πηγή