Πάτρα – Τα POS πρόκειται να φέρουν και άλλα λουκέτα στα περίπτερα

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν προχωρήσει στη τοποθέτηση του και έχουν τους λόγους τους…

Σημαντικό πρόβλημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων της Πάτρας, αφού λίγοι είναι αυτοί που έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση μηχανήματος POS για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους.

Το θέμα συζητιέται μεταξύ των επαγγελματιών, καθώς οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι, παρά τα όσα αναφέρει η σχετική νομοθεσία, να μην προχωρήσουν στην τοποθέτηση αυτού του μηχανήματος, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την δουλειά τους, αλλά θα τους οδηγήσει στο κλείσιμο των περιπτέρων τους.

Και εξηγούν την θέση τους ως εξής: Τα περισσότερα από τα είδη και τα προϊόντα που διαθέτουν στο περίπτερο, τους αφήνουν πλέον ελάχιστο κέρδος. Κέρδος που γίνεται ακόμα μικρότερο και σε ορισμένες περιπτώσεις εκμηδενίζεται εφόσον με την τοποθέτηση POS, η τράπεζα θα εισπράττει και το αντίστοιχο ποσοστό από κάθε συναλλαγή.

Ήδη τα εμπόδια που υπάρχουν για ένα περίπτερο για να μπορέσει να μείνει ανοικτό είναι πολλά, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και για τον λόγο αυτό άλλωστε τα περισσότερα στην Πάτρα έχουν κλείσει. Έχουν μείνει κυρίως αυτά που βρίσκονται σε κεντρικά ή κομβικά σημεία της Πάτρας, σε πλατείες ή και σε πεζόδρομους, αλλά ακόμα και αυτά δίνουν αγώνα για να κρατηθούν ανοικτά.

Ένα σημαντικό ακόμα πρόβλημα για τα περίπτερα έχει να κάνει με την έλλειψη ρευστότητας που με την τοποθέτηση μηχανήματος POS αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Υπάρχουν είδη, όπως τα τσιγάρα ή οι εφημερίδες, για την προμήθεια των οποίων χρειάζεται ο επαγγελματίας περιπτεράς να έχει ρευστό χρήμα, με το POS έτσι να μην τον διευκολύνει.

«Αν μας αναγκάσουν να βάλουμε αυτό το μηχάνημα, ας έρθουν εδώ να τους δώσουμε τα κλειδιά» μας είπε χαρακτηριστικά επαγγελματίας με περίπτερο στην Πάτρα…

Πηγή