Η Πάτρα θα ανάψει “πράσινο” για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G; – Πού “κολλάει” ο Δήμος;

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Η νέα εποχή στον κόσμο του διαδικτύου πλησιάζει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης

Απαραίτητη κρίνεται η συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, καθώς είναι ο φορέας που θα διασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο ότι η υποδομή θα διατηρηθεί αφενός στα «σωστά χέρια» και αφετέρου ότι οι πολίτες θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Η συζήτηση για να διασφαλιστεί η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας με τους πιο συμφέροντες όρους για τους πολίτες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος” το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τον τεχνικό κόσμο, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες.

Απασχολεί κατ’ αρχάς την κυβερνητική πλευρά: Ο υπουργός Ν. Παππάς δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, στην Πάτρα, μιλώντας σε τοπικούς συνομιλητές, για τις επιφυλάξεις του Δήμου. Απέφυγε δημόσια νύξη για να μην προκαλέσει βλαπτική ένταση.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες λένε ότι είναι ένα έργο που θα αποφέρει αναπτυξιακό όφελος σε όλη την Αχαΐα. Και εξηγούν ότι οι ανησυχίες του Δήμου για εμπλοκή ιδιωτικών εταίρων δεν είναι δικαιολογημένες: Οι ιδιωτικοί εταίροι υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητος κόμβος για την εξέλιξη του έργου.

Απασχολεί επίσης ήδη έντονα την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο αντιπρύτανης Δημοσθένης Πολύζος, ο οποίος μετέχει στο Patras IQ (Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας), μας υπενθύμισε ότι: «Όσες φορές αρνηθήκαμε κάτι καινούργιο, μετά το μετανιώσαμε. Θυμηθείτε ότι ακόμα και το Πανεπιστήμιο κάποιοι δεν το ήθελαν. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία για την οικονομία της Πάτρας».

Πιστεύει ότι δεν πρέπει να λέμε «όχι» στο καινούργιο, αλλά να έχουμε και τις επιφυλάξεις μας (σ.σ. αναφέρεται σε αυτές που έχει εκφράσει ο Δήμος). «Αργά ή γρήγορα το όφελος διασπείρεται σε όλη την κοινωνία» μας δήλωσε ο αντιπρύτανης.

Πηγή