Πάτρα: Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στο παλαιό λιμάνι – Το ανήγγειλε ο Πελετίδης

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Το πρώτο κομμάτι αφορά αυτό της Ιχθυόσκαλας και του Μόλου της Αγίου Νικολάου

Μπορεί η ομιλία του Κώστα Πελετίδη στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού να είχε και πάλι ένα κοινωνικό – πολιτικό μήνυμα, μιλώντας για ακόμα μία φορά για το “δουλειά για όλους”, δίνοντας έτσι την αφορμή για να του κάνουν κριτική οι καρναβαλιστές και οι αντίπαλοι του, όμως αυτή την φορά έβγαλε μία είδηση.

Την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, με τον Δήμο να προχωρά σε νέες εξορμήσεις αλά Νότιο Πάρκο, αγνοώντας την οριστική σύμβαση παραχώρησης και τα όσα προβλέπει. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει στο περιβάλλον ότι θα προχωρήσει στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης ακόμα και αν χρειαστεί να πάει φυλακή.

Το πρώτο κομμάτι που θα επέμβει ο Δήμος και τα συνεργεία του έχει να κάνει με αυτό της ιχθυόσκαλας και του μόλου της Αγίου Νικολάου. Είναι κομβικό κομμάτι για την περιοχή του παλιού λιμανιού το οποίο ο Δήμος σκοπεύει να το αναδιαμορφώσει κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν οι Πατρινοί να κάνουν την βόλτα τους.

Βέβαια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να το αναδιαμορφώσει έτσι όπως είχε σχεδιάσει, σε περίπτωση που όλα πήγαιναν καλά με το θέμα της οριστικής παραχώρησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσει να περιμένει την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς της.

Είναι αποφασισμένος και όλα δείχνουν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν ίσως και μέσα στον Μάρτιο.

Πηγή