Πατρινοί όλων των ηλικιών πηγαίνουν για εξομολόγηση στον πνευματικό τους!

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Ένα φαινόμενο της εποχής που επιβεβαιώνει την επιστροφή του κόσμου στην Εκκλησία και τον Θεό

Δεκάδες είναι οι Πατρινοί που έχουν στρέψει το βλέμμα τους και το ενδιαφέρον τους προς τον Θεό και την Εκκλησία.

Η ανεργία, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι μας στην καθημερινότητά μας, τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο η κοινωνία και το σύστημα, τα θέματα επιβίωσης που πλέον υπάρχουν και στην γειτονική μας πόρτα (αν όχι στην δική μας) έχουν κάνει δεκάδες συμπολίτες να προσπαθούν να βρουν μια ανακούφιση, μια ψυχική λύση σε όλα αυτά, σε ένα έξω- κοσμικό πλαίσιο, στην πίστη και στο υπερβατικό.

Έτσι, αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι εκείνοι που όχι μόνο εκκλησιάζονται συχνά, κάτι που άλλωστε παρατηρεί εύκολα κανείς στις εκκλησίες κάθε Κυριακή, αλλά που εξομολογούνται και βλέπουν σε πυκνά χρονικά διαστήματα έναν πνευματικό.

Η εξομολόγηση αποτελεί την κορύφωση της επιστροφής του κόσμου στην Εκκλησία και τον Θεό, στην εποχή της κρίσης, με τους πιστούς να αποκτούν μία άλλη σχέση με τον πνευματικό τους, νιώθοντας αγαλλίαση και μία ηθική και ψυχική ανύψωση όταν αυτή ολοκληρώνεται, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο αρκετή δύναμη.

Στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί ιερείς με την ιδιότητα του εξομολόγου και έτσι έξω από τις εκκλησίες των κληρικών αυτών τις μέρες που γίνονται εξομολογήσεις παρατηρούνται «ουρές» από πιστούς.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι πιστοί αυτοί δεν είναι μόνο κάποιας μεγάλης ηλικίας, όπως γινόταν παλιότερα, αλλά νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έχουν καν ενηλικιωθεί.

Είναι και αυτό μια αλλαγή, ένα φαινόμενο που δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό πριν από τη κρίση…

Πηγή