Πέρασαν με 25 ΝΑΙ τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία – Δείτε τους σχετικούς χάρτες

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Με αυξημένη πλειοψηφία πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Κανονισμός διάθεσης κοινοχρήστου χώρου στον περιβάλλοντα χώρο των Περιπτέρων Πολιτισμού και Αναψυχής και του Δημοτικού Περιπτέρου-Αναψυκτηρίου(πρώην Interni/Maison Crystal) στη Νέα Παραλία.

Η διοίκηση Μπουτάρη επανέφερε την πρότασή της για εκμίσθωση των γυάλινων περιπτέρων κατά μήκος της Νέας Παραλίας η οποία είχε ψηφιστεί το περασμένο καλοκαίρι όμως είχε καταπέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης επειδή δεν υπήρχε αυξημένη πλειοψηφία (50%+1 στους 49 δημοτικούς συμβούλους).

Αυτή τη φορά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης πέτυχε να ψηφιστεί το θέμα με 25 ψήφους και να υπάρχει η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία ώστε να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στην εκμίσθωση των περιπτέρων. Κατά της πρότασης τάχθηκε η παράταξη των Εντάξει, και οι Κ. Ζέρβας, Π. Αβραμόπουλος, Μ. Κωνσταντινίδης, Γ. Αβαρλής, Ρ. Καλφακάκου, Μ. Αϊβάζογλου και Κ. Σεβρής.

Καθοριστικές για την επίτευξη της αυξημένης πλειοψηφίας αποδείχθηκαν οι ψήφοι του Μάκη Στεργίου και του Ανδρέα Κουράκη όπου ο Γ. Μπουτάρης έκανε αποδεκτή την πρόταση του να αποσυρθεί η τοποθέτηση σταντ σε ένα από τα περίπτερα.

 

Η απόφαση για τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία

Σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο από τα οκτώ γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας θα εκμισθωθούν τα έξι και στα τρια θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα επιτραπεί στον περιβάλλοντα χώρο των περιπτέρων του Μεσογειακού Κήπου, του Κήπου των Ρόδων και του περιπτέρου στον Κήπο του Νερού, το οποίο ήδη δουλεύει ως αναψυκτήριο.

Στο δεύτερο περίπτερο στον Κήπο του Νερού που η πρόθεση της διοίκησης ήταν να μπουν σταντ και σκαμπό τελικά με την πίεση από τον Ανδ. Κουράκη, τα περίπτερα θα νοικιαστούν χωρίς την τοποθέτηση των ανωτέρω.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον περιβάλλοντα χώρο των περιπτέρων του κήπου του Απογευματινού Ήλιου, του Κήπου της Άμμου, του κήπου των Εποχών και του Κήπου των Γλυπτών.

O Πίνακας των υπό εκμίσθωση περιπτέρων

(στο ΠΠΑ7 δεν θα μπουν τελικά σκαμπό)

 

Τι θα γίνει με το Maison Crystal

Παράλληλα ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην αξιοποίηση του δημοτικού αναψυκτηρίου Maison Crystal (πρώην Interni) με εκμίσθωση του χώρου με πλειοδοτικό διαγωνισμό, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην «Maison Crystal» με πρόσωπο προς την παραλία, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εντός της επιφάνειας που εμφανίζεται με σκίαση στο σχέδιο που παρατίθεται, με την προϋπόθεση ότι το μέγιστο εμβαδόν που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα υπερβαίνει το 60% της γραμμοσκιασμένης έκτασης και θα καθοριστεί βάσει της δυναμικότητας της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης μαζικής εστίασης που πρόκειται να λειτουργήσει στο ακίνητο, ενώ στον υπολειπόμενο υπαίθριο χώρο επιτρέπεται η κατασκευή υπαίθριων διαμορφώσεων.

Στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην “Maison Crystal” με πρόσωπο προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου, επιτρέπεται η στάθμευση ιδιωτικών οχημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών της επιχείρησης μαζικής εστίασης που πρόκειται να λειτουργήσει στο ακίνητο, εντός της επιφάνειας που εμφανίζεται με σκίαση στο σχέδιο που παρατίθεται.

Δείτε τα σχέδια και που θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα

 

O χάρτης της Νέας Παραλίας με τα προς εκμίσθωση περίπτερα 

 

 

Maison Crystal

 

Περίπτερο στον Κήπο του Νερού

 

Περίπετρο στο Κήπο των Ρόδων

 

Περίπτερο στον Κήπο της Μεσογείου

Πηγή