Πιο κοντά στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Το έργο θα αλλάξει την φυσιογνωμία της Πάτρας

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Τα σενάρια σχετικά με τη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος συζητάει δημοτική αρχή με το έργο στην τελική ευθεία. Ο κεντρικός δρόμος της Πάτρας θα πεζοδρομηθεί από την Αράτου μέχρι την Γούναρη, με το ενδεχόμενο της μερικής πεζοδρόμησης, έτσι ώστε να περνάνε τα λεωφορείο, να έχει «βουλιάξει».

Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα αλλάξει την φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, συνδυαστικά με την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη και τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής.

Αυτό που όπως φαίνεται πως θα συμβεί είναι ότι τα λεωφορεία θα φτάνουν μέχρι την Αράτου (όπου θα ξεκινάει ο πεζόδρομος) και από εκεί και πέρα θα στρίβουν προς την οδό Κορίνθου.

Σε επικοινωνία του thebest.gr ο Παύλος Στάμος, αναπληρωτής Δήμαρχος-Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων καταθέτουν τις προτάσεις τους έτσι ώστε στο τέλος να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για το θέμα υπάρχει ακόμα μεγάλη συζήτηση προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Όλα δείχνουν ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι.

Πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή είχε κάνει λόγο για αλλαγή στον σχεδιασμό πεζοδρόμησης της οδού Μαιζώνος ήταν πριν από δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2016.

Τρεις μήνες μετά, επέστρεψε στο αρχικό πλάνο της πλήρους πεζοδρόμησης καθώς πέραν των αντιδράσεων, το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου με την συνδρομή ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορά πεζοδρόμηση πλήρη όχι μερική.

Φυσικά όλα αυτά εξαρτώνται από την ολοκλήρωση της Μίνι Περιμετρικής Πατρών η οποία θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη και τη φυσιογνωμία της Πάτρας.

Ουσιαστικά είναι αυτή που σε συνδυασμό με τη διάνοιξη της Κανακάρη, προβλέπει την αντιδρόμηση της Κορίνθου και την πολυσυζητημένη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.

Πηγή