Πόσοι Αυστριακοί τουρίστες θα έρθουν φέτος στην Κύπρο;

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα
Με τη συμβολή και αρωγή του ΚΟΤ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται φέτος η σταδιακή κάθοδος στην Κύπρο 7000 περίπου Αυστριακών μελών της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας PVO (του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας).

Το τρέχον πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Μάιο, δίδοντας την ευκαιρία στους περιηγητές να απολαύσουν την Κύπρο κατά την Ανοιξιάτικη περίοδο, συμβάλλοντας στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων εκτός των μηνών αιχμής και ενισχύοντας την από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης του θέματος της εποχικότητας. Το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει ενεργά στην προβολή της Κύπρου στην Αυστριακή αγορά, αφού κατά την διάρκεια του, οι επισκέπτες συνοδεύονται από δημοσιογράφους τοπικών εντύπων και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και από συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης.

Σαν ορμητήριο τους οι επισκέπτες θα έχουν την  περιοχή Αγ. Νάπας / Πρωταρά, από την οποία και θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, γεγονός που θα τους προσδώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα μέρη του τόπου μας.

Για το 2017 ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στα 6972 άτομα, ενώ συνολικά, στα πλαίσια του υπό αναφορά προγράμματος κατά τη διετία 2017 – 2018, αναμένεται να έχουν επισκεφτούν το νησί συνολικά 14.000 Αυστριακοί περιηγητές. Στη σημαντική αυτή προσπάθεια και στην επιτυχημένη  υλοποίηση της συμβάλλουν, έκτος από τον Οργανισμό  οι τοπικές αρχές, η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Hermes Αirports, η αντιπρόσωπος εταιρεία των Αυστριακών στην Κύπρο, τα καταλύματα διαμονής τα οποία επιλέγηκαν να φιλοξενήσουν τους Αυστριακούς επισκέπτες, ξεναγοί κ.α.

H επιτυχία που σημειώθηκε τον πρώτο χρόνο και η καλή αρχή που έγινε το δεύτερο αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά έμπρακτα τη δυνατότητα της Κύπρου να φιλοξενεί τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προσφέροντας ένα φάσμα δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε διάφορα τμήματα της αγοράς, πέραν του ήλιου και θάλασσας, αλλά και τη μεγάλη προοπτική της χώρας να διοργανώνει μεγάλα γεγονότα που απαιτούν συντονισμό και συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Πηγή